1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mülteci Hakları Derneği'nden dayanışma çağrısı
Mülteci Hakları Derneğinden dayanışma çağrısı

Mülteci Hakları Derneği'nden dayanışma çağrısı

Mülteci Hakları Derneği, halkı Filistinli mültecilerle dayanışmaya davet etti…

A+A-

 

“Kıbrıs’ın kuzeyindeki mültecilerin yüzde 20’si Filistinli…”

Mülteci Hakları Derneği, Filistinli mültecilerin sayısının artmasının beklendiğini belirterek halkı, Filistinli mültecilerle dayanışmaya çağırdı.
Dernek yazılı açıklamasında, Gazze’de çoğunluğu sivil 450’ye yakın Filistinli’nin hayatını kaybetmesinin kabul edilemez olduğunu, yaşananların Filistinlilerin vatansız olarak dünyanın çeşitli yerlerine sığınması zorunluluğunu ortaya çıkardığını belirtti.
Mülteci Hakları Derneği halkı, ülkede acilen kalıcı bir sığınma mekanizmasının oluşması için tek ses olmaya ve bu sorumluluğu yetkililer üstlenene kadar Filistinli mültecilerle dayanışmaya da davet etti.

Mültecilerin yüzde 20’si Filistinli
Savaştan ve ölümden kaçan Filistinlilerin yolunun Kıbrıs’ın kuzeyine de düştüğü kaydedilen açıklamada, yaşanan sıkıntılara işaret edilerek şöyle denildi:
“Şu anda, Kıbrıs’ın kuzeyindeki mültecilerin yüzde 20’si Filistinli’dir ve bu sayının artması beklenmektedir. Geçmişte de ülkemize sığınmak isteyen Filistinliler olmuş, ancak yerel bir sığınma mekanizmasının eksikliğinden ötürü sınır dışı riski ile karşı karşıya kalmışlar ve sınır dışı işlemlerinin durdurulduğu durumlarda ise çok kötü koşullarda yaşamaya mahkum olmuşlardır. Yaşanan zulme tepki göstermek isteyen herkesi, Kıbrıs’ın kuzeyinde acilen kalıcı bir sığınma mekanizmasının oluşması için tek ses olmaya ve bu sorumluluğu yetkililer üstlenene kadar Filistinli mültecilerle dayanışmaya davet ederiz.”
Açıklamada Mülteci Hakları Derneği’nin telefon numarası da “2284910” olarak bildirildi.
(tak)

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur