1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MHD yasal düzenleme çağrısında bulundu
MHD yasal düzenleme çağrısında bulundu

MHD yasal düzenleme çağrısında bulundu

Mülteci Hakları Derneği (MHD), yasal düzenlemelerde değişiklik yapılması çağrısında bulundu

A+A-

Mülteci Hakları Derneği (MHD), yasal düzenlemelerde değişiklik yapılması çağrısında bulundu.

Dernek, Suriye’deki zulümden kaçarak sığınmak için güvenli bir yer arayan insanlardan bir kısmının da Kıbrıs’a ulaşıp hayatlarını burada idame etmeye çalıştığını kaydetti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, bu kişiler arasında, Suriye’de yaşayan Filistinli mültecilerin de bulunduğu ifade edildi.

MHD, KKTC’deki iç hukukun parçası olan 1951 Mültecilerin Statüsüne İlişkin Sözleşme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ilgili içtihat, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ve İşkence, Diğer Zalimce, İnsanlık Dışı veya Onur Kırıcı Davranış veya Cezalandırmalara Karşı Sözleşme ve Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi’ndeki yükümlülüklerin yerine gelmesi için Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası ve Tüzüğü’ne bir dizi değişiklik getirilmesi çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili istişare süreci başlattığını belirten MHD, bu süreçte sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve bakanlıkların görüşünü aldığını da bildirdi.

MHD, insan haklarının her türlü gündemden önce gelmesi gerektiğini vurgulayarak, bir daha benzer bir dram yaşamamak için hazırladıkları değişiklik önerilerinin ivedilikle görüşülmesi ve ilgili değişikliklerin yapılması için gerekli adımların atılması için yetkililere çağrıda bulundu.

(tak)

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur