1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meslek liseli gençler yasadan memnun
Meslek liseli gençler yasadan memnun

Meslek liseli gençler yasadan memnun

YENİDÜZEN, meslek lisesi mezunları için askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesini 'meslek lisesi öğrencilerine’'sordu.

A+A-

Beyza TAÇKİN

Pazartesi Meclis Genel Kurulu’nda onaylanarak yasalaşması beklenen Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi meslek lisesi öğrencilerini memnun etti. Meslek lisesi mezunlarına mezun oldukları yıl askere gitmeleri halinde askerlik süresini 15 ay yerine 12 aya düşüren düzenleme gençlere arasında sevinç yarattı. 
YENİDÜZEN’e konuşan Sedat Simavi Meslek Lisesi öğrencileri değişikliğin “olumlu” olduğunu söyledi.
İşte öğrencilerin görüşleri:

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ NE DİYOR?

Derviş Kuşçu: “Bence iyi olur düşürülmesi, askerlik kağıdım da yeni gelmişti. Askerlik hiç olmasa daha iyi olacak zaman kaybı oluyor. Ama yine de 90 gün 90 gündür.”

Ömer Faruk Sevilir: “Asker olmayan bilemez. 90 gün bir asker için mutlaka çok önemlidir. Vatani görev için askerlik önemlidir. 12 ay veya 15 ay az bir zaman değil. Bedelli yapsak bile yine para ödeyeceğiz. 15 aya göre 12 ay çok daha iyi.”

Mustafa Alp Kalfaoğlu: “Gayet güzel oldu. 3 aydan pek bir şey fark edeceğini düşünmüyorum ama yine de iyi olacak. Askerlik yapmak zor geliyor bana, hiç olmasa daha iyi olurdu. O zaman kaybında üniversite okunabilir.”

Hasan Yaşınses: “Bence çok bir fark yok 12 ay yapan 15 ayda yapar. 1 yıl yapılır eskiler nasıl 2 yıl yaptıysa biz de 1 yıl yapabiliriz.”

Okan Güçsav: “Bizim için ayrıcalık bu durum, düz liseye göre. Bence 12ay idealdir.”

Fırat Göksu: “Bence güzel çünkü üniversitelerde yığılma oluyor. Gereksiz para vermeyeceğiz. Meslek lisesinden çıkanlar mesleğe atılacak direkt. 12 ay yine fazla ama 15 aydan iyidir.”

Ömer Albayrak: “İyi olacak. Meslek liselerine talep daha fazla olacak. 12 ay normal bir süre bence.”

Yıldırım Boran Bektaş: “Meslek liseli öğrenciler olarak üniversiteye girişte avantajlıyız zaten, askere gidip ondan sonra üniversite okumak daha iyi olacak bizim için. 12 ay uzun bir süre ama 15 aydan yine iyidir.”

Kemal Çelikkıran: “Üniversiteye gidecekler için iyi olacak. 12 ay da uzun bir süre biraz daha düşerse daha iyi olacak.”

Hasan Uslu: “Bizim için iyi oldu. İş hayatına 3 ay daha erken atılacağız. 12 ay askerlik için ideal.”

Şevket Rado: “Eskiye göre daha iyi. En ideal süre 12 ay bence. Ama neden sadece meslek liseleri? Düz lisede okuyanlar ne olacak?”

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur