1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ ihalesi İPTAL
 ‘Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ ihalesi İPTAL

‘Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ ihalesi İPTAL

Kuzey Kıbrıs’a yasal ve yasal olmayan yollarla giren cihazların ayrımının yapılabilmesini de sağlayacak ‘Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ için çıkılan ihale tekliflerini geçtiğimiz hafta değerlendiren Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu, ihaleyi iptal et

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a yasal ve yasal olmayan yollarla giren cihazların ayrımının yapılabilmesini de sağlayacak ‘Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ için çıkılan ihale tekliflerini geçtiğimiz hafta değerlendiren Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu, ihaleyi iptal etti.

‘Sağlıklı bir neticeye varmak mümkün değil’
19 Aralık 2014 tarihli oybirliği kararını duyuran Kurul, Yönetim Kurulu’nun sunulan tekliflerin içeriğinin ihale  şartnamelerine uygunluk bakımından eksiklikler içerdiği ve bu teklifleri değerlendirmek suretiyle sağlıklı bir neticeye varmanın mümkün olamayacağı sonucuna vardığından ihalenin iptal edilmesine karar verildiğini açıkladı.

‘Kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin engellenmesi…’
İhale sonucu kurulacak sistemle, haksız rekabete ve vergi kaybına neden olan kayıt dışı, kaçak cep telefonu pazarının engellenmesi, sıklıkla yaşanan cep telefonu hırsızlıkları ve cihazın bulunamaması gibi sorunların minimize edilmesi ve Kuzey Kıbrıs’a yasal ve yasal olmayan yollarla giren cihazların ayrımının yapılabilmesi amaçlanıyordu.

6 teklif yapılmıştı…
Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun, KAYIP, KAÇAK ve ÇALINTI cihazlar için kurulacak Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi ihalesinde teklifler 15 Aralık Pazartesi günü açılmıştı.
Cihazların tespit ve düzeltilmesine yönelik sistemin temini, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) kurulumu ve bu sistem için bakım, onarım, işletme ve geliştirme hizmeti için çıkılan ihaleye 6 teklif yapılmıştı.

Bu haber toplam 2181 defa okunmuştur