1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Merkez Bankasına SOYGUN GİRİŞİMİ!
Merkez Bankasına SOYGUN GİRİŞİMİ!

Merkez Bankasına SOYGUN GİRİŞİMİ!

KKTC Merkez Bankası’na soygun girişimi oldu.

A+A-


Bu sabah saat 09:30’da KKTC Merkez Bankası 2 kişi tarafından soyulmak istendi.
Bankaya araç ile gelen kimliği belirsiz 2 kişi Merkez Bankası'nın önüne gelen Ziraat Bankası'nın aracını soymaya kalkıştı.

Maskesiz 2 kişi 2 banka görevlisinin yüzüne biber gazı sıktıktan sonra, bankaya getirilen çek ve paraları almaya çalıştı ancak başarılı olamadı..

Polis olay yerinde, soygun girişiminde bulunan  2 kişi için aramaya başlatıldı.

Yüzüne biber gazı sıkılan Ziraat Bankası görevlisi Hasan Dağkuş hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

Soygun girişimi polis basın bülteninde şu şekilde yer aldı:

SOYGUNA TEŞEBBÜS

14.08.2014 tarihinde, saat 09.30 sıralarında, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Merkez Bankası yanında, TC Ziraat Bankasına götürülmek üzere araca konmak istenen bir milyon yirmi bin TL ve 10 bin Stg nakit paranın bulunduğu çantayı çalmak maksadı ile parayı tasarrufunda bulunduran banka görevlisi Hasan DAĞKUŞ’a yaklaşan meçhul erkek bir şahıs adı edilene, tasarrufunda bulundurduğu tabancayı doğrultup akabinde yüzüne biber gazı sıkmış, diğer soyguncu erkek şahıs ise yine banka yetkilisi Cemile YILMAZ’a yaklaşarak biber gazı sıkıp adı edileni yere yatırmak suretiyle etkisiz hale getirmiştir.

Bahse konu soyguncular,  adı edilenlerin direnmesi ve orada bulunan Merkez Bankası görevlilerinin hareketlenmeleri üzerine panikleyip olay yerinin ilerisinde bekleyen başka bir şahıs ile birlikte araç ile olay yerinden parayı çalmadan kaçmışlardır. Bahse konu şahıslar aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.

 

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA YAPTI

KKTC Merkez Bankası bugünkü gasp girişiminin Merkez Bankası Yerleşkesi dışarısında yer aldığını ve bankanın yerleşkesi dışında güvenlikten sorumlu olmadığını belirtti.

KKTC Merkez Bankası bugün yaşanan gasp girişimiyle ilgili “oluşabilecek bilgi kirliliğinin” önüne geçmek için yazılı açıklama yaptı.

KKTC’de faaliyet gösteren bankaların, günlük likidite ihtiyaçları çerçevesinde Merkez Bankası nezdindeki işlemlerini mutemetleri aracılığıyla gerçekleştirmekte oldukları kaydedilen açıklamada, “Bu işlemlerin bankamız yerleşkesi dışındaki güvenlik sorumluluğu ilgili bankalara aittir” denildi.

Bugün yer alan gasp girişiminin tamamen Merkez Bankası yerleşkesi dışında, civardaki bir park yerinde yaşandığını ancak buna rağmen Merkez Bankası personelinin de yardımıyla, faillerin amaçlarına ulaşamadan, kaçtığı kaydedilen açıklamada, olayda mağdur olan Ziraat Bankası personeline ve olaya müdahalede bulunan Merkez Bankası personeline geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

(ITAK)

 

Fotoğraf: Didem Menteş

Bu haber toplam 4639 defa okunmuştur