1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mecliste 'Sağlık' tartışıldı
Mecliste Sağlık tartışıldı

Mecliste 'Sağlık' tartışıldı

İzbul, “Şu anda 112 acilde hizmetler duruyor. Biz teşkilat yasasındaki kadro artırımını bekleyelim. Yazışmalarına başlayalım. KHK sınav sırası versin ve ondan sonra bunları alalım… Doğru, böyle yapmamız lazım! Ama şeker sudadır! Bunun farkında olmamız la

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda bugün son olarak güncel konuşmalar yapıldı.

BEROVA: “SAĞLIK SİSTEMİ TÜKENMİŞLİK İÇİNDE”

Bu bölümde ilk sözü alan DP UG Milletvekili Özdemir Berova “Sağlık yasaları” ile ilgili konuşma yaptı.
Sağlık sisteminin tükenmişlik içinde olduğunu söyleyen Berova, bu durumun uzun süredir devam ettiğini belirtti.

Hükümet programında sağlık konusunda verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini söyleyen Berova, buna örnek olarak genel sağlık sigortasını gösterdi ve bu konuda herhangi bir adım atılmadığını söyledi.

Sistemin değişmesi için gerekli yasaların Meclis’e gelmediğini belirten Berova, bu konuda gerekli adımların atılmasını istedi.

Özdemir Berova, hastaneye son yapılan istihdamların geçici işçi statüsünde yapıldığını ve bunun kamu reformu ruhuna uygun olmadığını kaydederek bu durumu eleştirdi.

KHK’nın bypass edileceği sınav yönetimini doğru bulmadığını dile getiren Berova, adil bir sınav yöntemi uygulanmadığı için ciddi mağduriyetler oluşacağını savundu.

İZBUL: “ALIM YÖNTEMİ DOĞRU DEĞİL AMA BEKLEME ŞANSIMIZ YOK”

Bunun üzerine kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Salih İzbul, sağlıkta çok zor şartlarda hizmet verildiğini dile getirdi.

Sağlıkta bir çırpınış içinde olduklarını, acil önlemleri almak için attıkları adımlarda eleştirilere maruz kaldıklarını belirten İzbul, bu işe alım biçiminin doğru olmadığına katıldığını ancak bekleme şanslarının olmadığını dile getirdi.

“ŞEKER SUDADIR”

Çok acil olan hekim ve yüksek hemşire kadrolarını artıran değişikliğin Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini ve Meclis’e geleceğini anlatan İzbul, “Şu anda 112 acilde hizmetler duruyor. Biz teşkilat yasasındaki kadro artırımını bekleyelim. Yazışmalarına başlayalım. KHK sınav sırası versin ve ondan sonra bunları alalım… Doğru, böyle yapmamız lazım! Ama şeker sudadır! Bunun farkında olmamız lazım” diye konuştu.

Şaibe olmaması için maksimum ölçme ve değerlendirme yöntemi belirlediklerini anlatan İzbul, şaibeleri ortadan kaldırmaya çalışırlarken, eleştirilere maruz kaldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Salih İzbul, şu anda Lefkoşa’da acil serviste ciddi bir personel eksiği olduğunu dile getirerek, teşkilat yasasının hazırlanmasını uzun süre beklediklerini ancak bürokrasinin vakit aldığını bu sefer de sağlık hizmetlerinden şikayet edildiğini anlattı.

Bundan sonra da gecikme olursa aynı yöntemle alım yapmaya devam edeceklerini dile getiren İzbul, sağlıkta eleştiri yaparken dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Sağlıktaki güven bunalımını artırmanın kimseye faydası olmayacağını kaydeden İzbul, sağlıkta hem kalite hem hız hem de ucuzluğun sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

“YENİ HASTANE EN KISA ZAMANDA…”

Hastanelerde çok başarılı işler de yapıldığına işaret eden İzbul, Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun fiziki sorunlarının farkında olduklarını bu nedenle yeni hastaneyi en kısa zamanda hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

İzbul, yasalar bölümünde Berova’ya katıldığını ancak bürokrasinin zaman aldığını söyledi.

Genel sağlık sigortasıyla ilgili hazırlanan bir taslak olduğunu dile getiren İzbul, en kısa zamanda yasayı Meclis’e sevk etmek istediklerini dile getirdi.

Diğer yasalarla ilgili de bilgi veren İzbul, “Ümit ediyorum kısa süre içinde bu ad hoc komiteyi oluşturup burada tüm arkadaşlarımızın katkılarıyla dört dörtlük bir sistem için adımlarımızı atacağız” dedi.

İzbul, hükümet programında olan antibiyotiklerin reçeteyle satılması hedefinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

(tak)

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur