1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkemeye ‘zeytin dalı’
 Mahkemeye ‘zeytin dalı’

Mahkemeye ‘zeytin dalı’

Mağusa’da 2 yıl önce işyeri önüne Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak “Sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum” diyen ve mahkemelik olan sanık Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel’in duruşması dün de devam etti…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2013 yılı Haziran ayında iş yerinin önüne 2 adet, kaldırımın üzerine ise 1 adet Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak “Sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum. Benim bayrağım budur” diyen ve Radyo Mayıs’a bağlanarak KKTC devletine karşı aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözler sarf ettiği gerekçesiyle mahkemelik olan Koray Başdoğrulmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel’in duruşmasına dün de devam edildi. Duruşmaya devam edilmek üzere mahkeme bugün de devam edecek.

Zeytin dalları ve zafer işaretleri ile geldiler…
Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel, dün sabah mahkemeye ellerinde zeytin dalları ve zafer işaretleri ile geldiler. Başdoğrultmacı “Bu zeytin dallarını dün akşam Ledra Palace’da yapılan dayanışma mitinginde bana, destekçilerime dağıtmak için Kıbrıslı Rumlar tarafından verildi” şeklinde açıklama yaptı. Başdoğrultmacı ile eşi Sünel mahkemenin ardından yine zafer işaretleri yaparak Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtı. Mahkeme önünde toplanan Ülkücüler ise Başdoğrultmacı’nın bayrak açmasına tepki gösterdi.

Yurdagül: “KKTC bayrağına riayet etmek zorundadır…”
Mahkeme önünde toplanan Ülkücüler adına basına açıklama yapan KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül, KKTC’nin evlatları olarak bayrağa, vatana ve millete saygısızlık yapan Koray Başdoğrultmacı ile Çinel Sinem Sünel’i protesto etmek ve haykırırcasına vatanın ve milletin her zaman için teminatı ve bekçileri olduklarını dile getirmek için toplandıklarını söyledi. Yurdagül, Başdoğrultmacı ile Sünel için “Kendilerini KKTC’yi tanımadıklarını ve devletin en üst kurumundan en alt kurumuna kadar hakaret edercesine tavır aldıklarını dile getiren üç beş çapulcu, it, köpek bugün KKTC’de korkarak yine tanımadıkları devletin polisi eşliğinde mahkemeden ayrıldılar” şeklinde konuştu. Yurdagül, KKTC çatısı altında yaşayan kişilerin KKTC bayrağına riayet etmek orunda olduğunu ve her zaman bunun da böyle olacağını söyledi.

------------------------------------------------------


Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı davasında yaşanan olaylar, Güney basınında geniş yer buldu
“Onlarca bozkurt dava öncesinde tahrik etmeye çalıştı”

Mağusa’daki evlerinin ve dükkanlarının önüne “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağı astıkları için haklarında dava açılan Koray ve Cinel Başdoğrultmacı’ya, Mağusa’da görüşülmeye başlayan davaları sonrasında, mahkeme önünde bekleyen bir grup tarafından saldırıda bulunulması haberi, dünkü Güney gazetelerinde de geniş yer buldu. Politis gazetesi “Gözdağı Verilmesine Rağmen… Kıbrıs Bayrağıyla İlgili Dava Dün Nihayet Başladı- Onlarca Bozkurt Dava Öncesinde Tahrik Etmeye Çalıştı- Yargıç Suçlamaların Sürüncemede Bırakılmasına Rağmen En Kısa Zamanda Karar Alınmasını İstedi” başlıklı haberinde, dava öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara geniş yer verdi. Fileleftheros gazetesi ise habere “Kıbrıs Bayrağı Sahte Mahkemede Açıldı” başlıklı haberinde, “Bozkurtların, bayrağı Kıbrıslı Türk çiftten almaya çabaladıklarını” yazdı. Simerini gazetesi ise “Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti Bayrağıyla İlgili Davası Olaylı Geçti… Özgür Bölgelerde Dayanışma Etkinliği Düzenlendi” başlıklı haberinde, dün dava öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara yer verdi, öte yandan Kıbrıslı Türk çift için Güney Kıbrıs’ta bir dayanışma etkinliği düzenlendiğini yazdı. Haberde, Ledra Palace’ta yer alan etkinliğin, “Dayanışma Komitesi” tarafından düzenlendiğini belirtti. Gazete etkinliğe DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis,EVRO.KO Başkan Yardımcısı Maihalis Yorgallas, Vatandaşlar İttifakı’ndan yetkililer, bağımsız Rum milletvekili Zaharias Kulyas, aynı zamanda bazı örgüt temsilcilerinin katıldığını da ekledi. Haber Alithia gazetesinde “Kıbrıslı Türk Çiftin Davasında Olay”, Haravgi’de ise “Bozkurtlar Kıbrıslı Türk Çifti Yıldırmadı- Dün Sahte Mahkemeye Kıbrıs Bayrağı Tutarak Geldi” başlıklarıyla yer aldı. (tak)

Bu haber toplam 2554 defa okunmuştur