1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa'da 42 mülteci
Mağusada 42 mülteci

Mağusa'da 42 mülteci

Ülkelerindeki savaştan kaçarak daha iyi bir yaşam için bilmedikleri bir ülkeye giden mültecilerin peşini zorluklar gittikleri yerde bırakmıyor.

A+A-

Ülkelerindeki savaştan kaçarak daha iyi bir yaşam için bilmedikleri bir ülkeye giden mültecilerin peşini zorluklar gittikleri yerde bırakmıyor. Kıbrıs’ın hem güneyinde hem de kuzeyinde güvenli sığınma hakkına sahip olamayan mülteciler, kaçak konumuna düşüyor. Dün akşam da yedi mültecinin Mağusa Polis Müdürlüğü’ne teslim olmasıyla, trajik bir durum gün yüzüne çıktı.

Eylül ayında Baf'ın 50 mil açığında Kıbrıs Rum polisleri tarafından gemi batmak üzereyken kurtarılan 345 Suriyeli mülteciden 22'si erkek, 12'si kadın, 8'i çocuk olmak üzere toplam 42'si dün akşam Mağusa'da tespit edildi. Dün akşam saatlerinde 7 Suriyeli mültecinin Mağusa Polis Müdürlüğü'ne gelerek teslim olmasının ardından yapılan soruşturmada mültecilerin pansiyonlara yerleştikleri öğrenildi. Şadan Hotel ve Golden Set Hotel'e baskın yapan Mağusa Polis Müdürlüğü ekipleri 36 Suriyeli mülteci daha tespit etti. Ayrıca ‘yasal yollardan’ KKTC'ye giriş yaptığı tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı.

KKTC'ye 200 kişinin geçtiği tahmin ediliyor...
Elde edilen bilgiye göre Suriyeli mültecilerden yapılan soruşturmada Güney Kıbrıs'ta kötü muamele gördükleri için birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Lefkoşa'dan KKTC'ye 200 kişi olarak geçtikleri tespit edildi. Polis, ‘yasa dışı yollardan’ KKTC’ye giriş yapan 42 Suriyeli mülteci hakkında yasal işlem başlatırken, yaklaşık 158 mülteciyi de bulmaya çalışıyor.
(YD/Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1879 defa okunmuştur