1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa İnisiyatifi’nden Akıncı’ya destek
Mağusa İnisiyatifi’nden Akıncı’ya destek

Mağusa İnisiyatifi’nden Akıncı’ya destek

Mağusa İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile ilişkilerin “kardeşlik” temelinde olmalı söylemini desteklediğini açıkladı.

A+A-

 

Mağusa İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile ilişkilerin “kardeşlik” temelinde olmalı söylemini desteklediğini açıkladı. Mağusa İnisiyatifi Aktivisti Mustafa Öngün
İmzasıyla yapılan  açıklama şöyle:

Mağusa İnisiyatifi olarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki ilişkinin “ana-yavru” ilişkisi yerine “kardeşlik” ilişkisi temelinde kurulması gerektiği yönündeki açıklamasının sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek isteriz. 

Kıbrıslı Türkler Pazar günkü seçimde bir irade ortaya koyup Mustafa Akıncı’yı toplum lideri olarak seçmiştir. Akıncı, seçim süreci boyunca, gerek Türkiye, gerekse de başka bir ülke ile olan ilişkilerde ayakları yere basan, irade sahibi bir toplum olmamız gerektiğini sıklıkla dile getirmiştir. Bugün yapılan açıklama bu anlayış ve söylem doğrultusunda yapılmıştır ve Kıbrıslı Türklerin özgür iradesini ortaya koymaktadır. Buna herkesin saygı duyması gerekmektedir.

Sn. Erdoğan’ın Akıncı’nın “ağzından çıkanı, kulağı duyması lazım” söylemi Kıbrıslı Türklerin iradesini göz ardı etmektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Kıbrıslı Türklerin demokratik haklarıyla gerçekleştirdiği seçim, dik, kendi ayakları üzerinde duran bir toplumu inşa etme yönünde gösterilmiş bir iradedir. Bu iradeye herkes saygılı olmak durumundadır.

Bu iradenin ortaya çıkması Kıbrıs’ta barış sürecinin başlaması ve sağlıklı bir şekilde yürümesi için bir gerekliliktir. Bugün Kıbrıs’ta çözüm ve barış isteyenler, her kim olursa olsun, Kıbrıslı Türklerin iradesine saygı göstermelidir. Bu iradeyi baltalamaya çalışmak, Kıbrıs’ta çözüme ve barışa giden yolları tıkamak anlamına gelir. Mağusa İnisiyatifi olarak adamızda barışın ve çözümün önünde duran bütün engellere karşı olduğumuzu ve bu engellere karşı her alanda mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildirmek isteriz.

Bir kez daha Sn. Mustafa Akıncı’ya Türkiye ile ilişkilerimizin daha kişilikli, iradeli ve dik duran bir yapıya sahip olması konusunda destek olacağımızı ortaya koyuyoruz.

Biz de Kıbrıs’ta barışa ve çözüme giden yolda “ana-yavru” değil, kardeş ilişkisi diyoruz!

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur