1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB’de ‘yeniden’ yapılandırma
LTB’de ‘yeniden’ yapılandırma

LTB’de ‘yeniden’ yapılandırma

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Cemal Bulutoğluları döneminden kalma banka ve finans borçları için yeniden ‘yapılandırma’ya gidiliyor

A+A-

Meltem SONAY

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Cemal Bulutoğluları döneminden kalma banka ve finans borçları için yeniden ‘yapılandırma’ya gidiliyor.
Belediye Meclisi’nin verdiği yetkiyle, banka ve finans borçlarının yapılandırılması için 13 bankadan teklif istendiğini ifade eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 4 bankadan teklif geldiğini ve bu teklifler arasından daha kapsamlı olan 2 tanesinin değerlendirildiğini belirtti.

“Daha iyi şartlarda bir yapılandırma…”
Borçların tek bir yerde toplanmasına ilişkin yapılandırma için aldığı yetki uyarınca ilk 6 ay geri ödenmeksizin, daha önceki yapılandırmadan daha iyi şartlarda bir yapılandırma hedefine işaret eden Harmancı, konunun Borç Yapılandırma Komitesi’nde değerlendirileceğini de kaydetti.

Emekliye çıkarılabilecek personel için çalışma…
Hedefin yapılandırmayla birlikte alınacak gelir artırıcı önlemleri işleme koyup elde edilebilecek en iyi sonucu elde etmek olduğuna işaret eden Başkan Harmancı, bu aşamada emekliye çıkarılabilecek personelin de emekliye çıkarılmasına ilişkin çalışmaların da yapıldığını belirtti. Öncelikle bunun için kaynağın yaratılması gerektiğine değinen Başkan Harmancı, bununla birlikte yapılandırmanın mali disiplin için gerekliliğine işaret etti, kritik noktanın da 6 aylık devlet temliğinin serbest kalması olduğuna vurgu yaptı.

Borç 136 milyon 200 bin 123 TL 33 kuruş…
LTB Başkanı Harmancı, geçtiğimiz günlerde vergi faizleri ile sosyal sigorta- ihtiyat sandığı yatırımları hariç borç miktarının 136 milyon 200 bin 123 TL 33 kuruş olduğunu açıklamıştı.
Harmancı borcun açılımını ise Banka ve finans şirketlerine 29 milyon 464 bin 112 TL, Devlet Kurumlarına 101 milyon 388 bin 794 TL 17 kuruş, Esnaf ve Müteahhitlere 4 milyon 693 bin 930 TL 49 kuruş,  Belediyeler Birliği’ne 595 bin 972 TL 60 kuruş, Yurt Dışı Üyeliklerine olan aidat borçları ise 67 bin 314 TL 7 kuruş olarak vermişti.

-----------------------------------------------------------

18 kişi disiplin kuruluna sevk edildi… 2’si istifa etti…
Disiplin mekanizmasının da çalıştırılmaya başlandığını ifade eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Mayıs- Haziran aylarında izinsiz işe gelmediği saatlerde 30 günü geçen 18 çalışanın tespit edildiğini ve disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.
Geçmişe dönük bazı görevden alma ve disipline sevk etme uygulamaları ve iş saatleri konusunda disiplin uygulamaları başlatıldığını kaydeden ve disipline sevk edilen 18 kişiden 2’sinin de istifa ettiğini ifade eden Başkan Harmancı, “Şimdi hukuk çalışacak” şeklinde konuştu.

Asfalt ihalesi de soruşturmada…
LTB’de amir görevinde bulunan ancak Cemal Bulutoğluları’nın başkanlığı döneminde müdürlük pozisyonunda çalışan Hüseyin Çakır’ınsa bu 18 kişiden ayrı olarak asfalt ihalesiyle ilgili soruşturma kapsamında olduğunu doğrulayan Başkan Harmancı, DAÜ Bilirkişi Raporu’ndaki göre asfalt ihalesinde,  asfaltın eksik kullanıldığını ama ödemenin tam yapıldığına ilişkin tespiti hatırlattı.

‘Usulsüz’ istihdamlar için Sayıştay Raporu bekleniyor…
62 kişinin de seçim yasaklarında istihdam edildiği ve bunlardan ortaya 37 kişinin de 2010 yılında istihdam edildiği tarih ile intibak tarihi arasında uyuşmazlık tespit edildiğini doğrulayan Başkan Harmancı, bu konuda Sayıştay Raporu'nun beklendiği belirtildi. Konunun Araştırma Komisyonu gündeminde olduğuna işaret eden Harmancı, Sayıştaylık’tan gelecek rapora göre hareket edileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur