1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB’de amir krizi
LTB’de amir krizi

LTB’de amir krizi

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat Bozat ‘Esas suçlu amirler ama onlara dokunan yok’ dedi, istifa kararı aldığını açıkladı…

A+A-

 

 

Bozat: ‘Amirlere kimse dokunmuyor, istifa edeceğim’

Harmancı: ‘Hiçbir mazaret 30 gün işe gelmemeyi haklı çıkarmaz’

 

Meltem SONAY
BES Başkanı Savaş Bozat, istifa niyetinde olduğunu ancak Perşembe gün gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu toplantısından sonra açıklamayı düşündüğünü ifade etti.
BES Başkanı Savaş Bozat, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın ve çalışanların da katıldığı toplantıda, istifa edeceğini açıkladı.
YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Bozat, LTB’de devam eden disiplin soruşturmalarına işaret ederek, ‘Gerçek sorumluların soruşturulan çalışanlar olmadığı tespiti yaptığını’ ileri sürdü, ‘Amirlere kimsenin dokunmadığını’ savundu.

“LTB ticarethane oldu, çalışanlar keyfi bırakıldı”
Yasaya bakıldığında 30 gün işe gelmeyen bir çalışanın çıkarılması doğru olsa da, ‘emekçiyi kazanmak için ’amirlerin yapması gerekenler olduğunu savunan Bozat, “LTB ticarethane oldu, çalışanlar keyfi bırakıldı” şeklinde konuştu.
Bozat, amirlerin çalışanların işe gelmesinden, kontrolünden ve uyarılmasından sorumlu olduğunu ancak bunların yapılmadığını savundu.
İşe gelmeyen çalışanlar için işten çıkarma kararı alındığını ama esas amirler için de soruşturma başlatılması gerektiğini savunan Bozat, Belediye Başkanı Harmancı’nın bu talebe yanıt vermemesi halinde bundan sonra Disiplin Soruşturmaları’na da katılmayacaklarını ifade etti.

“Çözüm personel azaltmakta değil”
Sendika başkanı seçildiğinde LTB’de bin 200 çalışan olduğuna, bugün ise sayının 890’a düştüğüne işaret eden Bozat, “Aynı sorunlar devam ediyor. Çözüm personel azaltmakta değil, personeli çalışma hayatında kullanamakta. Demek ki sorun personel fazlalığı değil” dedi.

“7-8 amir, başkan hangi partidense o partiden… Harmancı’nın da göz bebeği oldular”
Cemal Bulutoğluları döneminde amirlik alan ‘7-8 amir’le ilgili, Kadri Fellahoğlu’nun Başkanlığı döneminde de uyarıda bulunduklarını söyleyen Bozat, “Kadri Beyi de kontrol altına almışlardı. Bu arkadaşlar her dönemde başkan hangi partidense, o partiden oluyorlar. Şimdi de TDP’li oldular, başkanın göz bebeği oldular” şeklinde konuştu.
LTB’de adım atılma niyeti olmadığını savunan BES Başkanı Savaş Bozat, “LTB’nin bugünkü durumunun baş mimarı bunlar ama duyarsızlık devam ediyor” derken, vicdanının rahat olduğunu, çalışanlar için elinden geleni yaptığını ifade etti.

------------------------------------------------------------------------

LTB Başkanı Harmancı:

“Hiçbir mazeret haklı çıkarmaz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, BES Başkanı Bozat’ın istifa nedenin bir tek ‘Amirlerin durumu’yla ilgili olmadığı görüşünü belirtti.
Bozat’ın ‘Esas amirlerin soruşturulması gerektiği’ iddiasına ilişkin ‘Onların görüşü’ yanıtı veren Başkan Harmancı, “Hiçbir mazeret bir kişinin 30 gün işe gelmemesini haklı çıkarmaz” şeklinde konuştu.
İdare ile ilgili sıkıntı varsa, onun başka bir konu olduğunu ifade eden Harmancı, Disiplin Kurulu’nun raporlarını yazacağını ve gerekli değerlendirmenin de o raporlar doğrultusunda yapılacağını ifade etti.

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur