1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LSD için '70 bin doz' aşı
LSD için 70 bin doz aşı

LSD için '70 bin doz' aşı

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan,ihaleyi kazanan firma ile sözleşmenin dün imzalandığını belirterek, 10 gün içerisinde aşının ellerinde olmasının beklendiğini ve aşılamanın başlanacağını dile getirdi

A+A-

LSD hastalığını önleyebilmek için ülkedeki büyükbaş hayvanlara yapılacak aşıların ihalesine çıkıldı. Salı günü sonlanan ihalede 2 farklı firma, ayni etkiye sahip 2 farklı aşı için teklif verdi. Tekliflerin en düşüğü ihaleyi kazandı

Ayşe GÜLER

Ülkedeki büyükbaş hayvanlarda görülen LSD (Lumpy Skin Disease) hastalığının önüne geçebilmek için  70 bin doz aşı ihalesine çıkıldı.
Ayni etkiye sahip 2 farklı aşı için çıkılan ihaleye, 2 farklı firma teklif verdi, daha düşük teklifte bulunan firma ile sözleşme imzalandı.
Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, bu hafta Salı günü aşılarla ilgili ihaleye çıkıldığını ve 2 farklı aşı için 2 farklı firmadan en düşük teklif verene ihalenin verildiğini açıkladı.
Gökşan, ilgili firma ile dün 70 bin doz aşı için ihale sözleşmesinin imzalandığını belirterek, en geç 10 gün içerisinde aşının ellerinde olacağını dile getirdi.

Bilgilendirme yapıldı
Veteriner Dairesi’nin merkez ve kazalardaki veteriner birimleri ile toplantı yaptığından bahseden Gökşan, sürecin nasıl yürütüleceğine dair teknik kararların alındığını ifade etti.
Gökşan, “aşıların gelmesi ile nasıl ve nerede yapılacağını konuştuk. Teknik kararlar aldık. Bu süreçte eksikliklerimizi gidereceğiz” dedi.

İtlaf edilen hayvan sayısı 20’ye yükseldi
Öte yandan Nergisli’deki bir ağılda görülen LSD nedeniyle itlaf edilen büyükbaş hayvan sayısının  20’ye yükseldiğini aktaran Gökşan, tüm önlemlerin alındığını, endişeye gerek olmadığını yineledi.

Bu haber toplam 3321 defa okunmuştur