1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'LİDERLER GÖRÜŞMESİ İPTAL'
LİDERLER GÖRÜŞMESİ İPTAL

'LİDERLER GÖRÜŞMESİ İPTAL'

Anastasiadis'in BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile Perşembe günkü görüşmesini iptal etti.

A+A-

SON DAKİKA

Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis'in Cuma günü gerçekleştirilmesi beklenen liderler görüşmesine KATILMAMA KARARI aldığı öne sürüldü. 

Kıbrıs Rum medyasına göre, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Nicos Hristodoulides, Cuma gün yapılması planlanan liderler görüşmesinin olmayacağını duyurdu. Sözcü yaptığı açıklamada, dün Türkiye’deki  BM İnsani Zirvesi sırasında gerçekleşen kabul edilemez davranışlar nedeniyle olduğunu belirtti.

Hükümet Sözcüsü,  Anastasiades’in karşılıklı saygı ve kabul edilebilir bir çözüme ulaşma isteği devam ettiği sürece dialogu sürdürme kararlılığını yinelediğini söyledi ve "sahte devletin” statüsünü yükseltme yönündeki tek taraflı hareketlere karşı olduğunu da belirtti.

Hristodoulides, başkaları tarafından yapılacak benzeri hareketlerin  - buna BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı'nın da dahil olduğuna dikkat çekildi -  çözüm sürecine yardım değil  zarar vereceğini açıkladı.

----------------------------

Kıbrıs Haber Ajansı'nın haberine göre, BM İnsanı Zirvesi için Türkiye'de  bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis İstanbul'u terk ediyor.

Anastasiadis'in BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile Perşembe günkü görüşmesini iptal etti. 

İstanbul’dan Çarşamba günün ayrılması planlanan Anastasiadis bugün ayrılması bekleniyor.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı İstanbul’a çağırmasıyla başlayan kriz büyüyor.

Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün aniden İstanbul’a gitmesinin ardından, planlandığı gibi yarın değil, bugün İstanbul’dan ayrılacağını haber verdi.

Habere göre Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirveye katılanlar onuruna verdiği yemeğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılacağı konusunda bilgilendirilmesinin ardından, dün akşam yemeğe katılmamaya karar verdiğini söyledi.

Anastasiadis’in bu gelişmelerin ardından, önümüzdeki perşembe günü Eide ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini dile getiren Hristodulidis, cuma günü yapılacak olan liderler görüşmesi konusunda da ortada bazı endişeler olduğunu sözlerine ekledi.

Haberde Anastasiadis’in İstanbul’daki temasları çerçevesinde bugün önce Finlandiya, ardından da Lübnan başbakanları ile ikili temaslarda bulunduğu, öğle üzeri de Fener Rum Patriği Bartholomoes ile görüşmek için Fener Rum Patrikhanesine gitmesinin beklendiği ifade edildi.

 

 

Bu haber toplam 7199 defa okunmuştur