1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Liderler 3.5 saat görüştü
Liderler 3.5 saat görüştü

Liderler 3.5 saat görüştü

Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis'in Liderler Görüşmesi 3 bucuk saat sürdü.. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı'nda açıklama yapacak, ardından Anastasiadis ile Chateau Status'da yemekte yeniden buluşacak..

A+A-

Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis'in Liderler Görüşmesi 3 bucuk saat sürdü.. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı'nda açıklama yapacak, ardından Anastasiadis ile Chateau Status'da yemekte yeniden buluşacak..

Ara bölgedeki liderler görüşmesi sona erdi. Yaklaşık 3 buçuk saat süren görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı görüşmeden sonra Cumhurbaşkanlığı'na hareket etti. Akıncı'nın, Cumhurbaşkanlığı'nda bir basın açıklaması yapacağı, ardından da ara bölgedeki Chateau Status restoranda Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile yemek yiyeceği belirtildi.

Akıncı ile Anastasiadis, yaklaşık bir aylık aranın ardından, saat 18.10 sıralarında ara bölgede görüşmeler için hazırlanan binada buluştu. Görüşme 21:40 sıralarında tamamlandı.
Görüşmede, Akıncı’ya Müzakereci Özdil Nami, Müzakere Heyeti'nden de Barış Burcu, Erhan Erçin; Anastasiadis’e ise Müzakareci Andreas Mavroyannis ve müzakere heyetinin diğer üyeleri eşlik etti.

MÜLKİYET KRİTERLERİNE YOĞUNLAŞMA

Kıbrıslı Türk kider Mustafa Akıncı'nın görüşme sonrası yaptığı açıklamada şu noktalar öne çıktı:

• Bir sonraki görüşme 30 Ekim'de.

• Müzakereciler mülkiyet başlığı altında kriterlerin belirlenmesi için yönlendirildi.

• Kasım ayından itibaren liderler daha yoğun görüşecek.

• Önemli mutabakatlar var ancak farklılıkların da giderilmesi için yoğun bir süreç bekleniyor

Eide: Liderler anlamlı müzakerelerin hızını yoğunlaştırmayı kabul etti

Kıbrıs Rum lider Nicos Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, 30 Ekim için ayarlanmış bir sonraki toplantının ardından, bir çözüm için BM destekli müzakerelerin hızını yoğunlaştırmaya karar verdi.
Liderler neredeyse dört saat boyunca bir araya geldi ve toplantı sonucu Anastasiades'in daveti üzerine akşam yemeğinde görüşmelerini sürdürdü.

BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Eide, toplantının iyi ve yararlı geçtiğini söyledi.
Eide, farklılıklar üzerinde yapıcı bir değişim için liderlerin müzakerecilere talimatlarını verdiğini söyledi.

Eide, Kıbrıs Türk Kurucu Devleti'ni Avrupa Birliği müktesebatına hazırlamasına yönelik komitelerde hazırlıklara başlanmasından mutlu olduğunu dile getirdi (cna)

 

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur