1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Lefkoşa Ağır Ceza' ilk oturumunu gerçekleştirdi
Lefkoşa Ağır Ceza ilk oturumunu gerçekleştirdi

'Lefkoşa Ağır Ceza' ilk oturumunu gerçekleştirdi

”Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, 2012-2013 yılından kalma kararı bekleyen birçok davanın bulunduğuna işaret ederek, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesi gereken davaları en erken zamanda karara bağlamayı hedeflediklerini açıklaladı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, yeni adli yılın açılışın ardından ilk oturumlarını dün gerçekleştirdi.
Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülen ilk davalar arasında en dikkat çekici dava 4 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklu bulunan sanık Çiğdem Altınfincan’ın davası oldu.
Dünkü duruşmada Heyet başkanı Ömer Güran önemli açıklamalarda bulundu. Güran, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesi gereken davaları en erken zamanda karara bağlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Güran, 2012-2013 yılına ait Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmayı bekleyen birçok dava olduğunu vurgulayarak, uzun tutukluluk sürelerinin kabul edilemez olduğunu, bu durumun kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğuna dikkat çekti. 

22 Eylül’de itham edilecek
Dünkü duruşmada, Türkeli kavşağında 20 Ocak’ta meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sanığı Çiğdem Altınfincan’ın davası 22 Eylül’de tehir etti.
Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Didem Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Altınfincan, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Başkanlığında Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Heyeti huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Savcı Aliye Özçınar ile Savunma Avukatı Süleyman Dolmacı mahkemede hazır bulundu.

4 davayı kabul etti…
Dünkü duruşmada Savunma Avukatı Süleyman Dolmacı, sanık aleyhine getirilen ‘sürat’ ve ‘halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma’ suçlamalarını kabul etmeyeceklerini, bunun yanı sıra ‘tedbirsizlik’ ve ‘dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlarının altındaki 4 davayı kabul ettiklerini aktardı.

“Gece gündüz çalışmaya hazırız”
Heyet başkanı Ömer Güran dava ile ilgili tanıkların duruşma gününe kadar hazır olmasını emir etti.
Başkan Ömer Güran, yeni adli yıl ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güran, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesi gereken davaları en erken zamanda karara bağlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Güran, göreve yeni başlayan Ağır Ceza Heyeti’nin ‘gece gündüz’ çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.
Güran, dava ile ilgili tüm tanıkların duruşmanın yapılacağı gün hazır olması konusunda direktifte bulunarak, “duruşma başladığında seri bir halde tüm tanıkları dinleyeceğiz. Duruşmaya hazırız dediğinizde hazır olun” şeklinde konuştu.
Çok acil ve hayati önem taşıyan davalar haricinde hiçbir davanın ertelenmeyeceğini açıklayan Güran, avukatlara da seslenerek, öncelikli davaların Ağır Ceza Mahkemesi’nde davalar olması gerektiğine işaret etti.
Güran, 2012-2013 yılına ait Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmayı bekleyen birçok dava olduğunu vurgulayarak, uzun tutukluluk sürelerinin kabul edilemez olduğunu, bu durumun kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğuna dikkat çekti. 

Tutuklu kalacak
Yapılan beyanların ardından Heyet Başkanı Ömer Güran, sanık Çiğdem Altınfincan’ın itham olunması için davanın 22 Eylül’e tehir ettiğini açıkladı. Sanığın itham olacağı güne kadar Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasını emretti.

Kaza nasıl olmuştu?
20 Ocak 2014 tarihinde, saat 17.30 sularında, Lefkoşa – Güzelyurt istikametinde, LF 750 plakalı aracı ile seyir halinde olan Çiğdem Altınfincan’ın; aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu, Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek aracıyla karşı şeride geçtiği belirtilmişti. Karşı şeride geçen aracın yükselerek, önce Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 850 plakalı araca çarptığı, çarpmanın etkisiyle takla atarak, Naci Kanatlı yönetimindeki FZ 484 plakalı aracın tavanına çarpıp, yol içerisinde ters şekilde durduğu aktarılmıştı. Kaza sonrası Çiğdem Altınfincan ağır yaralanırken, JU 850 plakalı araç içerisindeki Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Figen Arkın’ın kaza yerinde hayatlarını kaybetmişti. Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak 1 Şubat günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Altnfincan’ın ikinci olarak çarptığı FZ 484 plakalı araç içerisindeki Süheyla Kanatlı da ağır yaralanırken, eşi Naci ve kızları Fethiye Kanatlı ise hafif yaralanmıştı.

Bu haber toplam 2677 defa okunmuştur