1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefke örgütleri eyleme hazırlanıyor
Lefke örgütleri eyleme hazırlanıyor

Lefke örgütleri eyleme hazırlanıyor

Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütleri komitesi, Cengiz Topel Hastanesi konusunda eylem başlatıyor.

A+A-

Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütleri komitesi, Cengiz Topel Hastanesi konusunda eylem başlatıyor.
Komite, hükümetin Güzelyurt’a yeni hastane yapılması kararının ardından, Lefke ve bölge halkının geniş katılımıyla, Cengiz Topel Hastanesi’nin “yaşatılıp yüceltilmesi” konusunda yapılan toplantılarda alınan kararları hayata geçirmek için takvim belirledi.
Bu çerçevede ilk etapta sivil toplum örgütleri bölgedeki tüm köyleri gezerek bilgilendirme yapacak. Her gece iki köyün ziyaret edileceği program çerçevesinde ilk ziyaretler 20 Ekim Pazartesi, Doğancı ve Taşpınar’a yapılacak.

Sivil toplum örgütlerinin yaptığı açıklamaya göre program şöyle:
“1- Yöre halkı bilgilendirme toplantıları yapılacak. Bu çerçevede, 20/10/2014 tarihinde Doğancı ve Taşpınar’dan başlayarak, her gece en az iki köy ziyaret edilerek 27/10/2014 tarihleri arasında tüm yerleşim birimlerinin ziyareti tamamlanacak.2- Eşzamanlı olarak geçtiğimiz günlerde başlatılan ve büyük bir katılımla devam eden, binlere ulaşan imza kampanyası tamamlanacak.3- Yine eşzamanlı olarak beldenin muhtelif yerlerine, Güzelyurt milletvekillerini yeren, Cengiz Topel Hastanesi’nin yüceltilip Lefke’nin 6. ilçe olacağını vurgulayan pankartlar asılacak.4- Lefke Belediye Meclisi, 20 Ekim 2014 Pazartesi yapacağı meclis toplantısında Cengiz Topel Hastanesi konusunu görüşecek.
Yukarıda eylemlerin 27/10/2014 tarihine kadar tamamlanmasını takiben diğer eylemlere geçilecek ve netice alınıncaya kadar kesintisiz devam edecektir.”(tak)

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur