1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LARNAKA HAVAALANI'NA SICAK GÜN
LARNAKA HAVAALANINA SICAK GÜN

LARNAKA HAVAALANI'NA SICAK GÜN

İskenderiye'den Kahire'ye giden Mısır Havayollarına ait uçak kaçırıldı.

A+A-

İskenderiye'den Kahire'ye giden Mısır Havayollarına ait uçak kaçırıldı. Bu sabah saat 08:00’de, 7 mürettebat ve 55 yolcu ile İskenderiye’den kalkan uçak, hava korsanlarını talebi üzerine Larnaka’ya yönlendirildi.

İŞTE KAÇIRILAN UÇAĞIN LARNAKA'YA İNİŞ ANI

 

 

Kıbrıs Rum haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre uçak saat 08:50’de, Larnaka Havaalanı’na indi

 

SAAT: 09:50

Yetkililer, Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçıran hava korsanının silahlı olduğunu duyurdu.  
Kıbrıs Rum  polisi hava korsanlıyla temas halinde.  Uçakta bulunan yolculardan yaralı olmadığı ifade ediliyor. İki tane kriz merkezi kurludu, biri havalanında ikincisi de Kıbrıs Rum  Dışişleri Bakanlığı'nda, Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis'e gelişmeleri hakkında sürekli bilgi verilyor .

Hava korsanının herhangi bir grupla bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor. Polis ve güvenlik görevlilerinin uçaktan uzaklaştırılması talep edildi. Hava korsanının, 2 kadın ve  12 çocuğun uçaktan inmesine izin verilmesini talep ettiği de gelen bilgiler arasında.

Larnaka Havaaalanı hava trafiğine kapatıldı, tüm seferler Baf Havaalanı’na yönlendirildi.

SAAT: 10:00

Reuters haber ajansı Kıbrıslı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Airbus A320 tipi uçağı kaçıranın bir kişi olduğunu, uçakta mürettebatla birlikte yaklaşık 60 kişi bulunduğunu aktarıyor.

Associated Press haber ajansı ise uçağı kaçıran kişinin üzerinde bomba düzeneği olabileceğini aktardı.

Kıbrıs Sivil Havacılık Bakanı da üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin kokpite girerek pilotu tehdit ettiğini ve uçağı kaçırdığını açıkladı.

Larnaka Havaalanı'daki gazeteciler bazı yolcuların el bagajlarıyla birlikte uçaktan indiğini ve otobüslere bindirilerek tahliye edildiğini söylüyor.

 

SAAT: 10:20

CYBC hava korsanının kadın ve çocukları serbest bıraktığını iddia etti.  20 kadın ve çocuğun serbest bırakıldığı belirtiliyor. Uçakta 8 İngiliz ve 10 Amerikan vatandaşının bulunduğu ifade ediliyor. 

SAAT: 10:27

Hava korsanının 'aşk' için uçağı kaçırdığı iddia ediliyor. Hava korsanının isminin İbrahim Samaha olduğu gelen iddialar arasında, Maria Paraskus isimli Kıbrıslı Rum kadına aşkını duyurmak için kaçırdığı iddia ediliyor. 5 yabancı dışında bütün yolcuların serbest bırakıldığı bildilirilken bu bilgi henüz doğrulanmadı.

 

 

SAAT: 10:33

İsrail medyası korsanın Güney Kıbrıs'taki siyasi siğınmacı hakları ile ilgili bilgi almaya çalıştığını duyurdu. Güney Kıbrıs Başkan Nikos Anastasiadis, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

SAAT: 10:45

Hava korsanının eski eşinin Kıbrıslı Rum olduğu ve ona 'Son Mesaj'ını iletmek için uçağı kaçırdığı iddia ediliyor. Hava korsanı İbrahim Samaha'nın Arapça yazılmış 4 sayfalık mektubu, eski  eşine verilmek üzere aprona attığını duyurdu. Samaha, mektubun eski eşine ulaştırılmasını talep etti.

SAAT: 10:55

Kıbrıslı Rum gazeteci Anna Andreou'nun sosyal meyda üzerinden paylaştığı bilgi şöyle:  Korsanın Libyalı olduğunu söyleniyor. Az önce uçaktan Kıbrıslı Rum eşine verilmesi talep ettiği bir mektup attı. Korsanın Kıbrıslı Rum eşi Larnaka Havaalanı'na götürülüyor. Korsanın eşinin ismi Marina Paraschos olduğu ve  Larnaka'ya bağlı Oroklini köyünde kaldığı duyuruldu.

SAAT: 11:10

KIBRISLI RUM LİDER: OLAY AŞK ÖYKÜSÜ... Anastasiadis NTV'ye açıkladı; Olay terör eylemi değil, bir aşk öyküsü. Burası Afrodit adası, normal.

SAAT: 11:12

CNNTÜRK'ün haberin göre, hava korsanının eski eşi Marina Paraschos, Larnaka havaalanı'na geldi.

SAAT: 11:29

Kıbrıslı Rum gazeteci Anna Andreou'nun sosyal meyda üzerinden paylaştığı bilgi şöyle: Kıbrıs Dişişleri Bakanlığına göre 50-57 yolcu serbest bırakıldı. Daha 15-20 kişi uçakta olabilir diyor.

SAAT: 11:33

philenews'ün haberine göre; hava korsanının eski Kıbrıs eşi, 51 yaşında ve beş çocuk annesi.  

Mısır Parlamentosu üyesi Mustafa Barkey ise hava korsanı İbrahim Zamacha'nın,  Atlanta Üniversitesi'nde konuk profesör olduğunu söyledi.

SAAT:12:20

Anastasiadis'ten ilginç yanıt

Basının uçak kaçırma olayının, bir kadınla ilgili olup olmadığını sorması üzerine, Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, "Her zaman bir kadın vardır" yanıtı verdi.

SAAT: 12:35

KAÇIRMA OLAYINDA YENİ GELİŞME


Mısır haber kaynaklarına göre, hava korsanı Ibrahim Samaha değil, yeni şüphelinin adının Seif el-Din Mostafa olduğu iddia edildi. İbrahim Samaha’nın serbest bırakılan yolculardan biri olduğu gelen iddialar arasında.

SAAT: 13:15

Korsanın taleplerin arasında Mısır'da tutuklanan özellikle kadınların serbest bırakılması. Olay farklı bir boyuta gidiyor.

SAAT: 13:24

Mısır Hükümeti'nin, ismini yanlışlıla hava korsanı olarak açıkladığı İbrahim Samaha'dan özür dilediği iddia edildi.

SAAT: 13:25

Mısır Hava Kuvvetlerine ait Iki C-130 uçağı, Mısır'dan Kıbrıs'a hareket etti. Uçakların kaçırılan MS181 sefer sayılı uçağın yolcuları almak için Baf Havaalanı'na inmesi bekleniyor. 

SAAT: 13: 35

Kıbrıs Rum polisi, Larnaka Havaalanı  bölgesindeki restoran ve iş yerlerini bomba tehdidine karşı boşaltıyor. 

İŞTE HAVA KORSANININ İLK GÖRÜNTÜSÜ

SAAT: 13: 39

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Sherif Fathy, kaçırılan uçakta hala 7 kişinin bulunduğunu açıkladı.

SAAT : 13:44

Kıbrıslı Rum gazeteci Nikolaos Stelya, sosyal medyada şunlar paylaştı: Olay basit aşk hikayesi değil.Uçağı kaçıran eski ordu mensubu.Siyasi talepleri var.İlk rota Türkiye'ydi

SAAT: 13:47

Uçakta birden fazla korsanın bulunduğu söyleniyor.

SAAT: 14:06

Larnaka Havaalanı'nın bulunduğu Mackenzie bölgesi tamamen boşaltıldı. Bölgede sadece polis bulunuyor.

SAAT: 14:22

Uçakta rehin tutulan bir kişi uçağın kokpit penceresinden aşağıya atladı. Yolcu mu müretebat olduğu henüz belirlenemeyen kişinin polise koştuğu bildirildi.

SAAT: 14:39

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden,  hava korsanının yakalandığını duyurdu. Bakanlık: "yakalandı, olay bitmiştir"

Hava korsanın polise teslim olduğu açıklandı. Yaralı olduğu da gelen bilgiler arasında.

SAAT: 15:30

Mısır’ın İskenderiye kentinden Kahire’ye gitmek üzere havalanan Egypt Air uçağını kaçırarak Larnaka Havaalanı’na inmesini sağlayan korsanının tutuklandığı haber verildi.

Rum radyosu, kısa bir süre önce uçaktaki tüm rehinelerin serbest bırakıldığını, korsanın da polise teslim olduğunu duyurdu.

Olay sonlanmadan kısa bir süre önce bir kişinin kokpit penceresinden kaçtığının görüldüğü de gelen haberler arasında bulunuyor.

Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon ise yaptığı açıklamada hava korsanının psikolojik sorunlarının olduğundan söz etti.

Korsanın uçağı kaçırma amacının henüz tam bir netlik kazanmadığını ifade eden Zinon, terör olayının değil, psikolojik durumunda dengesizliğin olduğu bir kişinin bireysel bir eyleminin söz konusu olduğunu belirtti.

Haberlerde gün içerisinde Mısır’dan bir uçağın gelip yolcuları ve mürettebatı almasının beklendiği de bildirildi.

 

SAAT: 16:35

Larnaka Havaalanı'nda uçuşlar normale dönmeye başladı. Mısır Havayolları'na ait uçağın Larnaka'ya kaçırılmasının ardından hava trafiğine kapatılan havaalanına , hava korsanının polise teslim olmasıyla birlikte, uçuşlar yeniden başladı. Olayın ardından ilk inişi gerçekleştiren küçük bir Rus uçağı oldu. 

ajanslar

Bu haber toplam 8687 defa okunmuştur