1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lahmacun salonunu soydular
Lahmacun salonunu soydular

Lahmacun salonunu soydular

İsimleri birçok kez hırsızlık suçlarına karışan ve cezaevinde de yatan S.Y ve İ.H.G’ün hedefinde bu kez lahmacun salonu vardı

A+A-

İsimleri birçok kez hırsızlık suçlarına karışan ve cezaevinde de yatan S.Y ve İ.H.G’ün hedefinde bu kez lahmacun salonu vardı. Minareliköy’de bir lahmacun salonunun mutfak camından içeriye giren zanlılar, bin 500 TL parayı çaldı ancak ertesi gün tutuklandı

Mahkemede konuşan zanlı İ.H.G, “Askerim, birliğime teslim olmak istiyorum. İki aydır firardayım” dedi

Minareliköy’de bulunan Dağyolu Lahmacun Salonu’na, gecenin karanlığından faydalanarak mutfak penceresinden sarkarak içeriye girip, içeride bulunan bahşiş kutusu içerisindeki bin 500 TL nakit parayı çalan zanlılar İ.H.G ve S.Y, polis tarafından kamera kayıtlarından tespit edilerek tutuklandı.

Çıkarıldıkları mahkemede polis memurunun verdiği şahadet doğrultusunda iki gün daha tutuklu kalacak olan zanlıların, bölgede işlenmiş olan birçok benzeri suç ile de bağlantısı olabileceği de aktarıldı.

Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memurunu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Camdan sarkarak içeriye girdiler
Polis, verdiği yeminli şahadet doğrultusunda olayın oluşumuyla ilgili mahkemeye izahatta bulundu.
Polis, zanlı S.Y ve İ.H.G’ün, 18 Ağustos’da saat sabaha karşı 03:00’da Minareliköy’de faaliyet gösteren Dağyolu Lahmacun Salonu içerisinde mutfak penceresinden sarkarak girdiklerini ve içeride bulunan kutu içerisinden bin 500 TL nakit parayı sirkat ettikten sonra kaçtıklarını söyledi.

Yakalanınca suçlarını kabul ettiler
Zanlıların bölgede bulunan ve işyerindeki kameralardan tespit edilerek, önceki gün Lefkoşa’da mahkeme emri gereği tutuklandıklarını aktaran polis, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini de söyledi.

Birçok faili meçhul suçla alakaları olabilir
Bölgede işlenmiş olan birçok faili meçhul suçunda bulunduğunu mahkemeye aktaran polis, zanlıların benzer suçları da bölgede işlemiş olabilecekleri üzerinde durduklarını da kaydetti.

Tahkikatın devam ettiğini ve halen soruşturma kapsamında zanlıların başka suçlara karışmış olabileceklerinin düşünüldüğünü söyleyen polis memuru Ali Kara, zanlıların iki gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmalarını talep etti.

Verilen şahadetin ardından mahkemeden söz hakkı alan zanlı İ.H.G, “Askerim, birliğime teslim olmak istiyorum. İki aydır firardayım.” dedi, daha sonra söz alan zanlı S.Y, “Ben dükkana girmedim, ağacın yanında duruyordum” dese de, edindiğimiz bilgilere, işyerinin kameralarından tespit edilen zanlı S.Y, İ.H.G yardımı ile mutfak penceresinden sarkarak içeriye giriyordu.

İki gün daha tutuklular
Mahkeme huzurunda verilen şahadetin ve beyanların ardından Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin ciddiyeti, işlenmiş olan bölgedeki faili meçhul suçların aydınlatıla bilmesi için ve soruşturmanın selameti açısından zanlıların iki gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasını emir verdi.

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur