1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çifte kurşunlamaya 3 YIL HAPİS
Çifte kurşunlamaya 3 YIL HAPİS

Çifte kurşunlamaya 3 YIL HAPİS

7 Haziran 2012’de Yenikent’te ‘Beautyline Hair Club’ isimli iş yerini, Güzelyurt’ta ise bir evin kurşunlanmasıyla ilgili olarak sanık Erdal Küpeli, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu

A+A-

Didem MENTEŞ

Güzelyurt ve Gönyeli- Yenikent bölgesinde 7 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen iki ayrı kurşunlama meselesi üç yıl sonra karara bağlandı. Yenikent’te ‘Beautyline Hair Club’ isimli iş yerini, Güzelyurt’ta ise bir evin kurşunlanmasıyla ilgili olarak sanık Erdal Küpeli, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Erdal Küpeli’yi ‘tabanca taşıma, kullanma, tasarruf’, ‘patlayıcı madde taşıma, kullanma, tasarruf’,’kasti hasar’ ve ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlarından yargıladı. Geçen oturumda davayla ilgili gerekçeleri ve olgulara değinen Mahkeme, dün sabah gerçekleşen celsede sanığı 7 davanın tümünden suçlu bularak mahkum etti.

7 davadan da mahkumiyet aldı
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nden oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti’nin batığı davada, İddia Makamı’ndan Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Savunma Avukatları Özkul Özdevim ve Fırat Merttürk hazır bulundu. Sanık Erdal Küpeli ile ilgili dava kararını heyet adına Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanığın ‘tabanca taşıma, kullanma, tasarruf’, ‘patlayıcı madde taşıma, kullanma, tasarruf’,’kasti hasar’ ve ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlarından yargılandığını açıkladı.
Esendağlı, tabanca taşıma ve kullanma suçlarının 10 yıla kadar hapislik içerdiğini, tabanca tasarruf suçunun 7 yıla kadar, patlayıcı madde taşıma ve tasarruf suçlarının da 1 yıla kadar hapis cezası içerdiğini vurguladı.

“Ciddi cezalar kaçınılmaz”
Tabanca taşıma ve kullanma suçlarının çok ciddi ve ağır ceza içeren suç türlerinden olduğunu söyleyen Melek Esendağlı, bu tür suçların ciddi tehlikeler içerdiğine dikkat çekti. Sanığın tabanca tasarruf etme dışında daha ileriye giderek, tehlike saçacak bir şekilde ileriye gittiğini aktaran Yargıç, kamusal alanda toplumun ve kişilerin güvenliğini ve sağlığını tehlike altına sokmaya teşebbüs ettiğini kaydetti. Ülkemizde tabanca kullanan kişilerin ve suç oranlarının giderek artış gösterdiğine vurgu yapan Melek Esendağlı, bu suçları işleyen kişilere ciddi cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

“Bu yolu seçmesi kabul edilemez”
Sanık Erdal Küpeli’nin alacak verecek davası nedeniyle borcundan kurtulmak için kendine bu yolu seçmesinin kabul edilemez olduğunu aleyhine bir durum söz konusu olduğunu Esendağlı, bu tür suçlarda sanığın kişisel haklarından öte kamu yararının önemine dikkat çekti.
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanık Erdal Küpeli lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirerek, oy birliğiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur