1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kullanılmayan kuyular kapatılacak
Kullanılmayan kuyular kapatılacak

Kullanılmayan kuyular kapatılacak

Mağusa'da 1974 öncesi açılanlar da dahil olmak üzere kullanılmayan ve tehlike arz eden kuyular kapatılacak

A+A-

Gazimağusa İlçe Emniyet Kurulu,  1974  öncesi açılanlar da dahil olmak üzere kullanılmayan ve tehlike arz eden kuyuların  kapatılması ve /veya tellenmesini kararlaştırdı.

Kurul,  su satışı yapılan kuyuların Kaymakamlık Temel Sağlık hizmetleri ve belediyelerle koordineli denetlenmesi yönünde karar üretti.

Gazimağusa Kaymakamı ve İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Dürdane Acı başkanlığında toplanan Kurul’un aldığı kararlar yazılı olarak açıklandı.

Buna göre, olası yangınların önlenmesi için güvenlik şartları sağlanarak, anayol ve tali yol kenarlarının ve yüksek gerilim trafolarının etrafındaki otların temizlenmesi için çalışma başlatılacak.

Kırsal belediyeler yangınlarla mücadele konusunda araç-gereç olarak güçlendirilecek.

Eksikliklerin giderilmesi yönünde plajlar Kaymakamlık, polis ve Belediye ile birlikte denetlenecek. Sahil kenarlarına izinsiz konuşlandırılan karavanların kaldırılması hususundaki koordinasyon  devam edecek.

İlçe belediyeleri hudutları içerisindeki çöp alanlarının ıslahı için çalışma başlatılacak.

Ayrıca, Kaymakamlığın başkanlığında ve belediye başkanlarının katılımı ile ilçe sınırları içerisindeki sorunların tespit edilmesi ve karar üretilmesi hususunda  komite kurulacak.

(tak)

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur