1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTTO, KOOP istifaları ile ilgili açıklama yaptı
KTTO, KOOP istifaları ile ilgili açıklama yaptı

KTTO, KOOP istifaları ile ilgili açıklama yaptı

"Kamuda ve kamusal nitelikli kuruluşlarda ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğu bu kadar açık bir gereklilik haline gelmişken, siyasi baskılarla bu reformların engellenmesi kabul edilebilir bir husus değildir"

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası,  Kooperatif Merkez Bankası’ndan yapılan istifalar ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Açıklamanın tam metni şöyle:


Kuzey Kıbrıs’ta yaşamakta olduğumuz sorunları aşabilmek, en azından kısmi bir iyileşme sağlayabilmek için çeşitli reformlar yapılması, özellikle kamu kuruluşlarında düzenlemelere gidilmesi gerektiği üzerinde önemle durulurken, Kooperatif Merkez Bankası ve iştiraklerinde yapılmak istenen ve ilk bakışta yararlı görülen düzenlemelerin sendikal çıkarlar nedeni ile engellenmesi tarafımızdan üzüntü ile karşılanmıştır.

On yılı aşan bir süreden beri, finans piyasalarının daha etkin hale gelmesi için kamu bankalarında çeşitli düzenlemeler yapılması gerektiği üzerinde önemle durulmakta ve alınması gereken önlemler tartışılmaktadır. Alınabilecek önlemler konusunda neredeyse tam bir görüş birliği oluştuğu ve siyasi mekanizma ile değişen hükümetlerin tayin ettiği Kooperatif Merkez Bankası ve İştirakleri Yönetim Kurulu’nun üzerinde çalıştığı önlemlerin de bu görüş birliği ile uyumlu olduğu da bu noktada mutlaka hatırlanmalıdır.

Üzerinde görüş birliği oluşmuş bulunan önlemlerin alınması elbette bazı zorlukların da göğüslenmesini gerektirmektedir. Kamuoyuna yansıyan haberlerden anlaşılan, üzerinde çalışılan önlemler konusunda sendika ile anlaşılamadığı için Yönetim Kurulunun üç üyesi istifa etmek zorunda kalmış veya istifaya zorlanmıştır. Endişemiz, bu baskılara boyun eğildiği sürece Kooperatif Merkez Bankası gibi önemli bir kuruluşu yeniden yapılandırmak mümkün olamayacaktır.

Kamuda ve kamusal nitelikli kuruluşlarda ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğu bu kadar açık bir gereklilik haline gelmişken, siyasi baskılarla bu reformların engellenmesi kabul edilebilir bir husus değildir. Siyasilerimizi ve konuya duyarlı tüm kuruluşlarımızı, reform çabalarının sürekli hale gelmesi için kararlı bir duruş sergilemeye ve bu çabalarının popülist yaklaşımlarla engellenmesine tepki koymaya çağırırız.

Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur