1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS yarından itibaren grevde
KTÖS yarından itibaren grevde

KTÖS yarından itibaren grevde

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarından itibaren “saatler bir saat geri alınıncaya kadar”, 08.00-09.00 saatleri arasında grevde olacağını açıkladı.

A+A-

KTÖS, “Saatler geri alınıp aydınlık bir ortamda çocukların okullarına ulaşabilmesi adına tüm anaokul, ilkokul ve ilkokullara bağlı özel eğitim okullarında saatler bir saat geri alınıncaya kadar 2 Aralık Cuma gününden itibaren 08.00-09.00 saatleri arasında grevde olacağımızı tüm ailelere ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, gençlerin trafik kazasında hayatını kaybetmesi ve yaşam mücadelesi vermesinin kendilerini derinden yaraladığını vurguladı.

“Yol güvenliğinin olmadığı, altyapının oluşturulmadığı trafikte, denetim ve eğitimin yapılmadığı bir coğrafyada yaşamak kaderimiz değildir” diyen Elcil, şunları kaydetti:

“Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda yetişmesi için çaba harcanmadığını görmekten utanç duyuyoruz. Öğrencilerimizi sevgi, sabır, vicdan, şefkat ve bilgi birikimimiz ile birlikte geleceğe hazırlarken onların güvenliği ile ilgili sorumluluk hissetmekteyiz. Bu sorumluluğumuz gereği kış saati uygulamasına başlanmadığından ötürü çocuklarımız karanlıkta güvenli olmayan yollarda okullarına ulaşmaya çalışıyorlar.”

TAK

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur