1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS’te “Mülteci Çocuklar” anlatıldı
KTÖS’te “Mülteci Çocuklar” anlatıldı

KTÖS’te “Mülteci Çocuklar” anlatıldı

MHD,KTÖS'te “Mülteci Haklarının İrdelenmesi ve Mülteci Çocuklar” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

A+A-

 

Mülteci Hakları Derneği (MHD), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin davetlisi olarak dün komite üyelerine yönelik “Mülteci Haklarının İrdelenmesi ve Mülteci Çocuklar” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, program sorumlusu Çiçek Göçkün Bayramoğlu tarafından yapılan sunum, mülteci haklarının ve bunların yasal zemininin detaylandırılmasıyla başlarken, devletlerin mülteci haklarının korunmasıyla ilgili sorumluluklarına da dikkat çekildi.

Çocuk mülteciler özelinde ise, “çocuğun yüksek menfaati” kavramına değinilirken, “yerinden edilme durumlarına çocuk mültecilerin karşılaştığı fiziksel ve psikolojik travma, eğitim sürecinden yoksun kalma, güvenli ve insanca barınma şartlarından mahrum kalma, içe kapanma” gibi sorunlar da konuşuldu.

Çocuk mültecilerin geleceklerini sağlam temeller üzerinde oturtmaları ve sosyal entegrasyonlarını sağlayabilmeleri yönünde öğretmenlere büyük görev düştüğünün vurgulandığı sunumda, çocuk mültecilerin dil öğrenimlerini ve eğitim yaşamına uyum sağlamalarını hızlandırıcı çalışmalar konusunda sendikadan destek de istendi.

(tak)

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur