1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS grevi genişliyor
KTÖS grevi genişliyor

KTÖS grevi genişliyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Gülen Yüzler Anaokulu’nda devam eden uyarı grevine 4 okulu daha dâhil ettiklerini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Gülen Yüzler Anaokulu’nda devam eden uyarı grevine 4 okulu daha dâhil ettiklerini açıkladı.
Elcil, Gülen Yüzler Anaokulu’ndaki uyarı grevlerine ilave olarak 27 Ekim Pazartesi günü Gazimağusa Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Şehit Osman Ahmet İlkokulu ve Bostancı Fikri Karayel İlkokulu’nda greve gidileceğini belirtti.
Elcil, söz konusu okullardaki grevlerin 08.00–10.30 saatleri arasında olacağını kaydederek, “Öğretmen ihtiyacı karşılanıncaya kadar uyarı grevlerimiz yaygınlaşarak devam edecek” dedi
Şener Elcil ayrıca 27 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de KTÖS’ün Gülen Yüzler Anaokulu öğrencileri ve velileriyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önüne gideceğini ve ilgili okula halen öğretmen verilmemesini protesto edeceğini duyurdu.

“PARTİZANLIK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMIYORLAR”
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bugün yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılmasının üzerinden iki aya yakın süre geçmesine rağmen öğretmen eksikliklerinin devam ettiğini söyleyerek “Para yok diyen hükümet partizanlık söz konusu olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor, siyasi atama yapmaya ve müşavir üretmeye devam ediyor” iddiasında bulundu.

“HÜKÜMETİN SORUNLARI ERTELEYEN, GÖRMEZDEN GELEN ANLAYIŞINA DAHA FAZLA TAHAMMÜL ETMEYECEĞİZ”
CTP-BG ile DP-UG Hükümeti’ni eğitimdeki ve ülkedeki diğer sorunlara duyarsız kalmakla suçlayan Elcil, “Hiç kimse bizden hükümetin sorunları erteleyen ve görmezden gelen anlayışına daha fazla tahammül etmemizi beklemesin” dedi.
Hükümetin Türkiye Cumhuriyeti’nden talimat aldığını ve bu talimatlarla en temel ihtiyaç alanlarına bile istihdam yapmaktan kaçındığını öne süren Elcil, hükümeti kukla olmakla suçladı.(tak)

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur