1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS Eğitim Bakanlığı'nda eylem yaptı
KTÖS Eğitim Bakanlığında eylem yaptı

KTÖS Eğitim Bakanlığı'nda eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) bugün Öğretmen Sınav Tüzüğü ve münhal sayısının yetersizliği nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde saat 13.00’te eylem yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) bugün Öğretmen Sınav Tüzüğü ve münhal sayısının yetersizliği nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde saat 13.00’te eylem yaptı.

Eylemde, KTÖS Genel Başkanı Semen Saygun ile Genel Sekreter Şener Elcil birer konuşma yaparken, eylemciler, “Doğru söyleme erdemini nasıl öğretelim” yazılı bir pankart açtı.

KTÖS, 17 Eylül’de yapılacak Öğretmenlik Sınavı’nın ertelenerek, yeni Sınav Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmesi ve sınavın yeni tüzüğe göre yapılmasını talep etti.

“SINAV ERTELENMELİ”

KTÖS Genel Başkanı Semen Saygun, uzun süredir, yeni bir Öğretmenliğe Giriş Sınav Tüzüğü üzerinde çalışıldığını, tüzüğün hazır olduğunu ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bu tüzük geçmeden, 17 Eylül’de eski tüzüğe göre sınav yapılacağını açıkladığını kaydetti.

Saygun, sınavın, eski tüzüğe göre yapılmasına karşı olduklarını, yeni tüzük geçinceye kadar, sınavın ertelenmesini istediklerini söyledi.

ELCİL: “ESKİ TÜZÜKLE SINAVA KARŞIYIZ”

KTÖS Genel Başkanı Şener Elcil de öğretmenler kamuya alınırken, sınav yapıldığını, buna da karşı olduklarını belirtti. Bu konuda, devam eden bir çalışmayı sonuçlandırarak tüzük hazırlandığını söyleyen Elcil, Milli Eğitim Bakanı’nın da tüzüğe, onay verdiğini ifade etti.

Elcil, sınavın yeni tüzüğe göre yapılması gerektiğini söyleyerek, “Öğretmenliğe giriş sınavı, insanlık dışı bir dayatma ile yapılıyor. Öğretmenlerin işkence gibi bir sınava girmesine karşıyız. Sınavın eski tüzüğe göre yapılmasına karşıyız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı’nın sınavı, ‘okulları öğretmensiz bırakmak istemediği’ gerekçesiyle ertelemek istemediğini, ancak 47 öğretmen ihtiyacı varken, 10 kişilik münhal açıldığını savunan Elcil, okulların her şekilde öğretmensiz açılacağını iddia etti.

“Sınavı eski tüzüğe göre yapmak isteyen Milli Eğitim Bakanı’nı şiddetle protesto ediyoruz” diyen Elcil, yeni sınav tüzüğünün, Bakanlar Kurulu’ndan geçirilerek uygulamaya konmasını, sınavın da yeni tüzüğe göre yapılmasını istediklerini vurguladı.(tak)

Bu haber toplam 1863 defa okunmuştur