1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KTOEÖS Maliye’de şok eylem yaptı
KTOEÖS Maliye’de şok eylem yaptı

KTOEÖS Maliye’de şok eylem yaptı

'2011 sonrası istihdam edilen öğretmenlere hazırlık ödeneği verilmemesi ve eski öğretmenlere ödenmesi gereken rakamın dörtte birinin ödenmesi nedeniyle’ Maliye Bakanlığı’nda ‘şok eylem’ düzenleyen sendika, yanlarında getirdikleri ve üzerinde ‘Maliye Bakan

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), dün sabah Maliye Bakanlığı’nda ‘şok eylem’ düzenledi, 2011 sonrası istihdam edilen öğretmenlere hazırlık ödeneği verilmemesi ve eski öğretmenlere ödenmesi gereken rakamın dörtte birinin ödenmesini protesto etti.

Eylemciler, ellerinde “Sadaka değil yasal hakkımızı istiyoruz” ve “Çiftçiye yok, asgari ücretliye yok, işçiye yok, üreticiye yok, öğretmene yok, hayvancıya yok, sermayeye var” yazılı pankartlarla Maliye Bakanı Hasan Başoğlu’nun odasının önüne çıktı.

Bina içerisinde “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz”, “Bakan istifa” sloganı atan eylemciler, yanlarında getirdikleri ve üzerinde ‘Maliye Bakanı’na bağış’ yazılı kutuyu da Bakan Başoğlu’na verdi.
Eylemciler, taleplerinin karşılanmaması halinde bu kez daha kalabalık bir şekilde bakanlığa gelecekleri uyarısında bulundu.

Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

 


KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel: “Hazırlık ödeneği yasalarda var”

Eylemciler adına açıklama yapan KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, hazırlık ödeneğinin dünyanın bütün ülkelerinde ödendiğini, bu durumunda yasalarda var olduğunu kaydetti.

Gökçebel, “Söz konusu ödenek topluma öğretmenin sadakası şeklinde gösterilecekse burada oturmayacaksınız, oturacaksanız da gereğini yapacaksınız” dedi.

Gökçebel, Maliye Bakanı Hasan Başoğlu ile görüşmeye geldiğini ancak bakanın kendisine verecek cevap bulamadığını savunarak, “Görüşme talebini yineliyorum, buradayım. Ancak bilmelidir ki bu politikanın sahipleri asla kimseye boyun eğmedi” dedi.

Maliye Bakanı Başoğlu’nun göreve sorunları çözmek için geldiğini dile getiren Gökçebel, “Ağlamak istiyorsanız, ağlanacak yer bu makam değildir” dedi.

Gökçebel, öğretmenlerin bugüne kadar sabrettiğini, sorunları diyalog yoluyla çözmek zorunda olduklarını belirtti.

Devlet okullarının öğretmenleri ve yöneticilerinin adeta ‘dilenciye’ çevrildiğini öne süren Gökçebel, “Öğretmen ne hakkı varsa varsın, tartışılır durumdadır. Bu yaratılmaya çalışıyor” dedi.

 

 

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur