1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS, sağlıktaki sorunlara dikkat çekti
KTAMS, sağlıktaki sorunlara dikkat çekti

KTAMS, sağlıktaki sorunlara dikkat çekti

KTAMS, Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na sağlıktaki sorunlar hakkında yazı verdi

A+A-

 

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ahmet Kaptan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) heyetini kabul etti.

Kaptan ziyarette Sucuoğlu’na sağlıktaki sorunlar konusunda yazı verdi.

KTAMS’ın Sağlık Bakanlığı’nda örgütlü ve yetkili olduğu hatırlatılan yazılı açıklamada, sorunların kaliteli hizmet verilmesini engellediği ifade edildi.

“On yıldan beridir sağlıkta ihtiyaçlar, sıkıntılar için çalışmalar yapılmadı ve belirlenmedi” denilen açıklamada, personel eksikliğine işaret edildi.

“HEMŞİRE SAYISI ARTIRILMALI”

“Dünya ortalamasında 5 hastaya bir hemşire düşerken bizde 10-12 hastaya bir hemşire düşmektedir” denilen açıklamada, teşkilat yasasının ivedilikle ele alınıp hemşire sayısının artırılması istendi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Şu anda muhasebe, arşiv, kayıt servislerinde sekreterlik görevleri özel şirket olan temizlik şirketi personeline gayrı yasal olarak yaptırılmaktadır. Bu bölümlere acil kamu sınavı ile asıl ve sürekli personel alınmalıdır.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasasında öngörülen çalışma saatleri ve nakil tüzüğü yürürlüğe konmalıdır.

Tüm kamu sağlık çalışanlarının 5'e 1 yıpranma alması için gerekli çalışma başlatılmalı ve sonuçlandırılmalıdır.

Sağlık çalışanlarının farklı hastanelerde görevlendirilenler için Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz toplu taşımacılık servisleri sağlanmalıdır.

Anayasa ve yasalara aykırı bir şekilde angarya çalıştırılmaya son verilmeli ve on-call tüzüğü uygulanmayan birimlerde uygulamaya konmalıdır”

“SAĞLIK OCAKLARI VE HASTANELER YENİLENMELİ”

Fiziki olarak yetersiz kalan sağlık ocakları ve hastanelerin yenilenmesi ve sağlıksız ortamların giderilmesi gerektiği de belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“2011 sonrası işe girenlerle ilgili eşit işe eşit ücret uygulanmalı ve vardiya çalışan kadrolu çalışanlar gibi geçici çalışan hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının da vardiya tahsisatı alabilmesi için gerekli çalışma başlatılmalı ve sonuçlandırılmalıdır.

Tıbbi malzeme eksikliğinin giderilmesi sağlanmalıdır”

Açıklamada, servislerdeki güvenlik görevlilerinin yetersiz olduğuna dikkat çekilerek, servislerdeki temizlik personelinin de artırılması istendi.

Her yıl yazlık ve kışlık üniformaların düzenli olarak sağlanması gerektiği kaydedilen açıklamada, terfi sınavlarının da zamanında yapılması istendi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Personel otoparkı yeniden düzenlenmeli, özellikle vardiya çalışanlar için önlemler alınmalı, Hastanelerde kaliteli sağlık hizmeti için denetimler düzenli olarak yapılmalıdır.

Barış Ruh ve Sinir Hastanesine ivedilikle hemşire alınmalı ve 25 yıllık hemşireler gece nöbetlerine kendileri isterse konmalıdır.

Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi personeli ve hemşire sayısı artırılmalı, Başhemşiresi ve Başhekimi ayrı olmalıdır.

Sağlık çalışanları tam gün çalıştıkları için kendilerinin de katkısıyla yemek sağlamalıdır.

Yeni açılacak Onkoloji Hastanesi için yeterli hemşire ve diğer birimler için personel alınmalıdır.

Gazimağusa Hastanesi’nde özellikle acil servis hemşiresi sayısının acilen artırılması sağlanmalıdır.

Devlet Laboratuarında, laboratuar çalışanı, kayıt memuru ve kitabet memuruna ihtiyaç vardır, bu ihtiyaçlar acilen giderilmelidir.

Sendikamızın sağlık çalışanlarına yönelik düzenlediği eğitimlerde, çalışanların idari izinli olmaları sağlanmalıdır.”

Bu taleplerin halkın kaliteli sağlık hizmeti alması açısından önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, “Yapılacak tüm çalışmalarda katkı talep edilmesi halinde biz KTAMS olarak zaman mevhumu gözetmeksizin hazır olduğumuzu belirtiriz” ifadeleriyle son buldu.

(tak)

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur