1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS milletvekillerine çağrı yaptı
KTAMS milletvekillerine çağrı yaptı

KTAMS milletvekillerine çağrı yaptı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamuda çalışan bin 200 civarındaki geçici memura iş güvencesi istedi ve tüm milletvekillerini “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla İlgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisine” destek vermeye çağırdı.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamuda çalışan bin 200 civarındaki geçici memura iş güvencesi istedi ve tüm milletvekillerini “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla İlgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisine” destek vermeye çağırdı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan bugün, Cumhuriyet Meclisi önünde sendika yetkilileri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Kaptan, bugün Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde yer alan geçicilerle ilgili yasa önerisi çalışmalarına sendikanın da katılacağını ifade ederek, bu çalışmanın en kısa zamanda tamamlanması ve geçici memurların güvence altına alınmasını talep etti.

Kamuda 5 bin 100 memur bulunduğunu, bu çalışanların bin 200’ünün geçici memur olduğunu belirten Kaptan, bu sıkıntının çözülmesinin, geçici memurların verimliliğini artıracağına inanç belirtti ve bu konuda milletvekillerinden destek istedi.

Kamu Görevlileri Yasası’ndaki “artık devlete geçici memur istihdamı yapılmayacak” şeklindeki düzenlemenin “doğru ancak eksik” olduğunu belirten Kaptan, çünkü kamuda bulunan bin 200 çalışan olduğu, bu insanların her gün iş güvencesiz çalışmanın huzursuzluğunu yaşadığına işaret etti ve hedeflerinin herkese kadrolama değil ama iş güvencesi sağlamak olduğunu vurguladı.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da, basın açıklamasını okudu. Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası’nda yapılan yasal değişiklik ile artık kamuda geçici memur istihdam edilmeyeceğini, bu sebeple girdiği yıla bakılmaksızın kamuda şu an bilfiil görev ifa eden geçici memurlara kadrolama değil iş güvencesi sağlamaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Bu konunun “ülkenin kanayan yarası” haline geldiği değerlendirmesinde bulunan Bengihan, geçicilere iş güvencesi verilmesinin kamuda verimliliği artacağına da inanç belirtti.

Yasa önerisinin yürürlüğe girmesi ile birçok sorunun ortadan kalkacağına inanç belirterek, komite üyesi CTP-BG, DP-UG ve UBP milletvekillerinden de bu konuda gördükleri desteğe teşekkür eden Bengihan, şunları kaydetti:

“Bu ziyaretlerin ardından sendikamız, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde yer alan ve geçici memurlara iş güvencesi sağlamaya yönelik Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla İlgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisinin bir an önce komite gündemine alınması için komite başkanı Milletvekili Menteş Gündüz ile Mecliste bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Bu görüşmenin ardından bugün, sendikamızın geçici memur arkadaşlar ile birlikte yürüttüğümüz mücadelenin ürünü olan geçici memurlara yönelik iş güvencesini öngören yasa, meclis alt komitesinde görüşülmeye başlanıyor.”

Bengihan, KTAMS olarak “kanayan bu yarayı bir daha açmamak üzere kapatmak için tüm vekilleri yasaya destek vermeye ve örgütlü mücadele ile hakları almak için tüm geçici memurları KTAMS’a üye olmaya” çağırdı. (TAK)

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur