1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS: Ek mesaiyi sıfırlayınız
KTAMS: Ek mesaiyi sıfırlayınız

KTAMS: Ek mesaiyi sıfırlayınız

KTAMS: “Çalışmalarınızı yaparak ek mesaiyi sıfırlayınız. Yapamıyorsanız yardım talep edin. Biz varız”

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), 24 saat hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetin devamlılığı ve kalitesi için en başta iş tanımı yapılması ve gerekli personel sayısının saptanmasını önererek, “Çalışmalarınızı yaparak ek mesaiyi sıfırlayınız. Yapamıyorsanız yardım talep edin. Biz varız” dedi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı açıklamada, CTP-BG ile DP-UG koalisyon hükümetinin tüm sektörleri batma noktasına getirirken çalışanların yaşadığı ekonomik krizi ortadan kaldırmayı maalesef başaramadığını savundu.

Tüm bu başarısızlıkların nedeninin, programsızlık ve vizyonsuzluk olduğunu ileri süren Kaptan, “Vergi adaletsizliği yaratarak çağdaş ve demokratik bir ülkede en temel hak olan vatandaşların eşitliğini sağlama konusunda sınıfta kalmışlardır” dedi.

“Son günlerde yine kendi görev ve sorumluluklarında olan bütçeyi kontrol altında tutamamanın faturasını çok fazla ek mesai ödeniyor diyerek kamu çalışanına yüklemeye çalışıyorlar” diyen Kaptan, iş tanımı ve gerekli personel sayısı saptamasının yapılmasında bile aciz kalındığını savundu.Kaptan, “Bu plansızlıkların ve programsız istihdamların sonucunda gerekli ve zor şartlarda çalışan sağlık, gümrük, vergi, deniz limanları, hava limanlarında sosyal yaşantılarından çalarak görev yaptırılan kamu görevlilerine ödenen ek mesailerin faturasını da yine çalışanlara kesme acizliği içerisindedirler” diye konuştu.

(TAK)

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur