1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS’a çağdaş bina
KTAMS’a çağdaş bina

KTAMS’a çağdaş bina

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nınyeni binası dün akşam açıldı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) yeni binası dün akşam açıldı. Lefkoşa’da Bedreddin Demirel Caddesi’nde bulunan Sendika binasına ek olarak tasarlanan yeni binanın açılı etkinliği 20.30’da  başladı. Gecede ilk olarak Akçay Folklör Ekibi gösteri sundu. Gösterinin ardından binanın yapılışında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Kaptan: “Bina 4000 üyemizin eseri”
Açılışta konuşma yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan 1956 yılında kurulan KTAMS’ın kullandığı ve yaptırdığı binalar hakkında bilgiler verdi. Kaptan, “Hep ileriyi kendisine hedef alan sendikamız, kurumsallaşma anlamında gelişimini büyük ölçüde tamamlamıştır. Yeni ve mevcut binalarımız hiçbir devlet katkısı almadan 4000 üyemizin sendikamıza verdiği aidatlar ile inşa edilmiştir. Bu bizlerin kaynaklarımızı ne kadar verimli kullandığımızın da göstergesidir” ifadelerini kullandı.

KTAMS’ın yeni binasının özellikleri
1084 metrekare olan bina 1 bodrum + 3 kat ve terastan oluşuyor.
Binanın tümü engellilerin erişimine açıktır. Rampa ve asansörle bu erişim sağlanırken ve bir adet engelli tuvaleti bulunuyor. Yeni bina yan mevcut sendika binasıyla bağlantılı olarak tasarlandı.
Bodrum katta 183 kişi kapasiteli 182 metrekarelik çok amaçlı bir salon bulunuyor. Bu salon tiyatro gösterilerine uygun olarak tasarlanmış ve bunun için kulis kısmı da mevcuttur. Salonda 3 adet simültane tercüme odası ve 1 adet teknik oda konferanslar için projelendirildi.
Bankanın  toplam kullanım alanı 195 metrekare olarak tasarlandı.

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur