1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KOLEJLER DARMADAĞIN…
KOLEJLER DARMADAĞIN…

KOLEJLER DARMADAĞIN…

Türk Maarif Koleji’ne başka bölgeler 30’dan fazla öğrencinin Eğitim Bakanlığı’nca nakledildi. Daha düşük puanla bölgelerdeki kolejlere giren öğrencilerin, daha yüksek puanlı TMK’ya naklinin yarattığı ‘adaletsiz’ durum velileri de isyan ettirdi…

A+A-

Meltem SONAY

Eğitim Bakanlığı’nın kolejler arasında çok sayıda nakile izin vermesi nedeniyle, kolejlerde ‘karışıklık’ yaşanıyor.
UBP Genel Sekreteri Sunat Atun’un kızının, İskele Koleji’nden Mağusa Koleji’ne nakli gibi, çok sayıda öğrencinin de Eğitim Bakanlığı’nca Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne naklinin okulda ‘yoğunluğa’ neden oldu.
Türk Maarif Koleji’ne başka bölgeler 30’dan fazla öğrencinin Eğitim Bakanlığı’nca nakledildiği öğrenildi.
Eğitim Bakanlığı ise suskun… Daire Müdürleri konuyu bir birine pas ederken, Yenidüzen’in nakillerle ilgili bilgi almak için ulaşmaya çalıştığı Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin’e ise gün boyu ‘toplantıda’ olduğu gerekçesiyle ulaşılamadı.

‘Çok gerekli’ ise yapılıyordu…
Kayıt Kabul Tüzüğü, ‘Aynı tür okullar arasında velinin nakil başvurusunun bakanlıkça uygun görülmesi haline’ nakile izin verirken, yıllardır yapılan uygulamada ‘sağlık, anne- baba ayrılığı, taşınma’ gibi çok gerekli durumlarda öğrencinin nakliydi.

Taban puanları da farklı…
Bölgelerdeki kolejlerin sınavdaki taban puanları da farklı.
Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı nakiller nedeniyle, öğrenciler daha düşük puanla girdiği kolejden, daha yüksek puanlı bir koleje geçiyor. Bu da özellikle yüksek puanlı bir kolejin sınavını ‘birkaç puanla’ kaybeden öğrencilerin için ‘adaletsiz’ bir durum yaratıyor.
Geçmiş yıllarda özellikle bu dikkate alınıyordu.

Bakanlık neredeyse tüm başvuruları kabul etti
Eğitim Bakanlığı’nın çocuklarının başka bölgede, daha yüksek puanlı bir koleje nakil başvurularının çoğuna olur dediği ve özellikle de Türk Maarif Koleji’nde yığılma olduğu elde edilen bilgiler arasında.

Sunat Atun’un kızı da nakledildi
UBP Genel Sekreteri eski Bakan Sunat Atun’un kızının daha düşük puanlı İskele Koleji’nden, daha yüksek puanlı Mağusa Koleji’ne nakledildiği gibi, bakanlığın birçok isme nakil için ‘evet’ demesi velileri de ayağa kaldırdı.
Bakanlığa dilekçe ile başvuran çok sayıda velinin isyan ettiği de öğrenildi.

--------------------------------------

Bakanlık ‘SUSKUN’!

Yendüzen dün gün boyu Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü dahil, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü, Talim Terbiye Dairesi Müdürü’ne nakilleri sordu, yanıt alamadı.
Müdürlerin bir birine pas ettiği konuyla ilgili bilgi almak için Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin’e de toplantıda olduğu gerekçesiyle ulaşılamadı.
Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise sekteri vasıtasıyla nakillerin ‘tüzüğe göre’ yapıldığını iletmekle yetinmişti.

Bu haber toplam 5454 defa okunmuştur