1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KOLEJ SINAVLARI BAŞLADI
KOLEJ SINAVLARI BAŞLADI

KOLEJ SINAVLARI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kolejlerde öğrenim görmek isteyen öğrencilere yönelik Kolej Giriş Sınavlarının (KGS) birinci basamağı bugün yapılıyor

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kolejlerde öğrenim görmek isteyen öğrencilere yönelik Kolej Giriş Sınavlarının (KGS) birinci basamağı bugün yapılıyor. 7 merkez ve 2 oturumda yapılacak sınavlar saat 09.00 itibariyle başladı.

Sınava, 475 kişilik kolej kontenjanı için 2015 öğrenci başvurdu.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, kolej sınavlarının başlamasının ardından sınav merkezlerine ziyaretler yaptı, öğretmenlerden bilgiler aldı, velilerle sohbet etti.

Sınavın sonuçları, optik okuyucu ile değerlendirilecek ve bu akşam saatlerinde açıklanacak. Ayrıca sınav soruları ve cevapları, sınav sonrasında Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden duyurulacak.

Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde yer alan sınavın ardından ikinci basamak 9 Mayıs'ta, final ise 6 Haziran'da yapılacak.

Bu yıl Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne 130, Gazimağusa ve Girne 19 Mayıs Türk maarif kolejlerine 75’er, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ne 50, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfı’na 25 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 475 öğrenci kayıt hakkı elde edecek.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, sınavların başlamasının ardından sırasıyla Girne 19 Mayıs TMK, Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Güzelyurt TMK’yı gezdi.

Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji ve Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ziyaretlerinin ardından basına açıklamada bulunan Berova, bugün kolejlere giriş sınavının birinci basamağının yapıldığını ifade ederek, bu yılki sınavların 7 merkezde yapılacağını kaydetti.

475 öğrencinin alınacağı kolejler için yapılan sınava 2015 öğrencinin katıldığını belirten Berova, sınav merkezlerini dolaşarak sınavların nasıl bir şekilde yürütüldüğünü yerinde incelediklerini belirtti.

Berova, şu ana kadar sınavların gayet rahat ve yolunda sürdüğünü ifade ederek, velilerin de gerekli duyarlılığı gösterdiğini kaydetti ve bu durumu “güzel ve olumlu” olarak değerlendirdi.

Sınav sonuçlarının bugün açıklanacağını da yineleyen Berova, sınavlara katılan çocuklara başarılar diledi.(tak)

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur