1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kira tartışma konusu oldu
Kira tartışma konusu oldu

Kira tartışma konusu oldu

LTB Kira İhale Komisyonu, 10 yıldır ‘6 TL’ aylık kira ödeyen ve bunun artırılmasını istemeyen Sönmezler Ocağı Lokal binasının tahliye edilmesiyle ilgili hukuki süreç başlatılıyor. Sönmezler Ocağı ise kiranın artırılmasına tepkili…

A+A-

 

LTB’nin Kurtuluş Meydanı’ndaki Sönmezler Ocağı Lokal binası için 10 yıldır ödenen aylık 6 TL’lik kira bedelini 200 TL’ye çıkarmak istemesine, Sönmezler Ocağı yetkilileri karşı çıktı. Belediye dükkanın tahliye edilmesi için konuyu yargıya taşıma kararı aldı

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Türk Belediyesi Kira İhale Komisyonu, Kurtuluş Meydanı’nda Sönmezler Ocağı Lokali’nin tahliye edilmesiyle ilgili hukuki süreç başlatma kararı aldı.
Kira İhale Komisyonu Başkanı Tolga Ahmet Raşit, 10 yıldır çalıştırılan Sönmezler Ocağı Lokali’nin ‘6 TL’ olan aylık kirasının belediye tarafından artırılmak istendiğini ancak bu talebe karşı çıkıldığını söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Raşit, Kira İhale Komisyonu’nun birlik lokal kirasını 300 TL’ye çıkarmak istediğini, gelen itirazlar üzerine taraflar arasında kiranın 200 TL olması yönünde ‘sözlü'olarak anlaşıldığını belirterek, şu anda bu duruma da itiraz edildiğini kaydetti.


“Bölgedeki dükkânların kirası 1000 TL’den başlıyor”

Bölgedeki diğer dükkânların kiralarının 1000 TL’den başladığını ifade eden Raşit, “Lokalin 150 üyesi bulunuyor. Lokali işletenler, dükkânı tamir ettiklerini söylüyor kiranın artırılmasını reddediyor. Her üyeden 1,5 TL toplansa, aylık kira rahatlıkla ödenir” dedi.
Raşit, yaşanan prüzler nedeniyle belediyenin hukukçularının devreye girdiğini, Sönmezler Ocağı Lokali’nin tahliyesi için hukuki sürecin başlatılacağını kaydetti. 
Raşit, Lefkoşa halkının hakları adına çalıştıklarını sözlerine ekledi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı: “Aylardır süren iyi niyetli yaklaşımlarımızın karşılığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şantaj olarak döndü”

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise Sönmezler Ocağı yetkilileri ile son dönemde hiç yaşamak istemedikleri olayları yaşadıkları, saygılı bir tutum içerisinde olmalarına rağmen bu durumun istismar edildiğini söyledi.
Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10 yıldır Sönmezler Ocağı yetkililerinin belediye tarafından kiraladıkları ve ayda sadece 6 TL ödedikleri lokal binaları için
Takdir edilen yeni kira miktarının 200 TL, bir sonraki yıl için ise 240 TL olduğunu belirten Harmancı, “aylardır süren iyi niyetli yaklaşımlarımızın karşılığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şantaj olarak dönmesi ve bunun çirkin bir kampanya halini alması vahim bir anlayış ürünüdür. Takdir kamuoyunun” şeklinde konuştu.

Kanatlı: “Siyasi partileri araya koydular, tehdit unsuru olarak kullanmaya çalıştılar”

YKP belediye meclis üyesi Murat Kanatlı ise bölgedeki 2 meyhanenin aylık kirasının 1000 TL olmasına rağmen, Sönmezler Ocağı Lokali yetkililerinin 10 yıldır ayda 6 TL kira bedeli ödediklerini söyledi.
Kanatlı, binayı tamir ettikleri gerekçesiyle Sönmezler Ocağı yetkililerinin 6 TL olan kira bedelinin 200 TL olması halinde ödeyemeyeceklerini söylediklerini kaydetti.
Kanatlı, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada  “Sönmezler Ocağı yönetim kurulu yazısında TMT ruhundan falan bahsedip, bu yapılan korkunç kira artışı ödemeyeceklerini bildirdiler. Korkunç denen kira ise 200 TL. Bize kendilerinin söylediği 150 üyeleri olduğudur. Her üyeden 1,1 TL alsalar kirayı ödeyebilecekken, bunu sosyal medya üzerinden ve hemen hemen tüm siyasi parti yönetimlerini araya koyarak, tehdit unsuru olarak kullanmaya çalışmaları ve 6 TL’lik kira miktarında ısrar etmelerindeki "samimiyetlerine" hayran olduğumu belirteyim” şeklinde konuştu.
Kanatlı, yaşananlar üzerine Kira İhale Komisyonu’nun lokalin tahliye edilmesi için dava açılmasını kararını ilettiklerini de dile getirdi.

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur