1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kilise’nin kontrolünde 30 bin kişilik milis bir ordu oluştu"
Kilise’nin kontrolünde 30 bin kişilik milis bir ordu oluştu

"Kilise’nin kontrolünde 30 bin kişilik milis bir ordu oluştu"

Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkı da gerçekleri görüyor, yani Kıbrıs Rum tarafı ile anlaşmanın ne kadar zor olduğunu görebildiğini ve kendisinin güvenlik ve garantisinden ve asla vazgeçemeyecek bir anlaşmayı aradığını da memnuniyetle görebiliyoruz”

A+A-

Kıbrıs'ın güneyinde  “Kilise kontrolünde 30 bin işsiz gençlerin bir militan ordu oluşturduğunu” ve bunların şiddete her zaman açık olduğunu iddia eden Özgürgün, “Biz bunları gördükten sonra tabii ki güvenlik konusunu asla tartışmamamız lazımdır” dedi.

Bir kabul sırasında konuşan Özgürgün, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanlığından müzakere heyetinde Hükümet temsilcisinin yer almasını talep ettiklerini, ama bunun kabul görmediğini belirterek müzakere heyetinde bir temsilcinin bulunmamasının, bazı haberlerin Hükümete geç gelmesine, Kıbrıs Rum kesiminde çıkan bir habere karşılık Hükümetin “doğru mu değil mi” bilmeden tepki koymasına yol açtığını savundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın Türk bayrağı ile ilgili açıklamasına işaret eden Özgürgün,  bunların hoş şeyler olmadığını söyledi.

Güney’deki Kıbrıslı Rumların Yunanistan’a sonsuz bir güven duyduğu sonucunun Güney’de yapılan kamuoyu yoklamalarında görüldüğüne işaret eden Özgürgün, “Bu da demektir ki, Yunan Dışişleri Bakanı veya Başbakanı bir açıklama yaptığında Güney’in o anlamda (düşüncesini ) yansıtıyor. Biz de buna göre bir tepki göstermek durumundayız” dedi.

Kıbrıs Türk tarafında da yapılan kamuoyu araştırmalarına da işaret eden Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkı da gerçekleri görüyor, yani Kıbrıs Rum tarafı ile anlaşmanın ne kadar zor olduğunu görebildiğini ve kendisinin güvenlik ve garantisinden ve asla vazgeçemeyecek bir anlaşmayı aradığını da memnuniyetle görebiliyoruz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1500 defa okunmuştur