1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kilise malı evde çıktı!
Kilise malı evde çıktı!

Kilise malı evde çıktı!

Ardahan’daki evinde yaklaşık 3 bin TL değerinde kilise malı olan eski eser nitelikli Ambon bulundurduğu iddia edilen T.T isimli şahıs gözaltına alındı.

A+A-


Gamze BAYKUR

Ardahan’daki evinde yaklaşık 3 bin TL değerinde kilise malı olan eski eser nitelikli Ambon bulundurduğu iddia edilen T.T isimli şahıs gözaltına alındı. “Kanunsuz eski eser tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Tükenmez, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Değeri yaklaşık 3 bin TL…
Meselenin tahkikat memuru Ozan Kuşak, 24 Kasım tarihinde Ardahan’da zanlı T.T ait evde yaklaşık 3 bin TL değerinde 1 adet kilise malı olan ahşaptan mamul bitkisel motifli eski eser nitelikli olan Ambon parçası bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kuşak, zanlının uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Teminata bağlandı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı T.T’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1847 defa okunmuştur