1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kilise’deki tadilat MÜHÜRLENDİ!..
Kilise’deki tadilat MÜHÜRLENDİ!..

Kilise’deki tadilat MÜHÜRLENDİ!..

Kormacit Köyü’ndeki St. George Kilisesi'nin tadilat çalışmalarının izinsiz olduğu ortaya çıktı, inşaat çalışmaları gerekli izinlerin alınmasına kadar Girne Kaymakamlığı’nca mühürlendi.

A+A-

YENİDÜZEN’in yayını etkili oldu

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Kormacit Köyü’ndeki St. George Kilisesi'nin tadilat çalışmalarının izinsiz olduğu ortaya çıktı, inşaat çalışmaları gerekli izinlerin alınmasına kadar mühürlendi.

Pazar günü YENiDÜZEN’de yayınlanan St. George Kilisesi'ndeki tadilat çalışmalarında ‘İş güvenliği TABELADA’ kaldı haberinin ardından Girne Kaymakamlığı harekete geçti.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, YENiDÜZEN’i arayarak, kilisede izinsiz tadilat çalışması yapıldığını belirtti, iş güvenliği konusunun da Çalışma Dairesi’ne bildirildiğini ifade etti.

“İzin istediler, ilk yetkili makam biz değiliz”

Envergil, kilise yönetiminin bir süre önce kaymakamlıktan tadilat için izin istediğini ancak ilk izin makamının kaymakamlık olmadığı bilgilendirilmesinin yapılmasının ardından izleyecekleri prosedürün aktarıldığını söyledi.

Envergil, kilisede yapılacak tadilat çalışmasına kesinlikle karşı olmadıklarını ancak önemli bir tarihi eser de olan kilisede yapılacak en küçük çalışmanın hem çeşitli izin makamlarından hem de Yüksek Anıtlar Kurulu’nun onaylanması gerektiğini kaydetti.

Ancak, bu izinlerin alınmadığını ve kilisede kaçak bir tadilatın olduğunu vurgulayan Envergil, Kaymakamlık ekiplerinin dün kilisede faaliyet gösteren çalışmaları durdurmak için mühürleme işlemini yaptığını açıkladı.

----------------------------------


İzinsiz konut inşaatına da mühür

Girne Kaymakamlığı Ekipleri Koruçam’da daha önce uyarıda bulundukları bir konut inşaatında da faaliyet tespit ederek mühürledi.

Girne Kaymakamı Envergil, daha önce izinsiz olduğu için uyarılan konut inşaatına devam edildiğinin tespit edilmesi üzerine mühürlemeye gidildiğini ifade ederken, yasal işlem başlatılacağını da kaydetti.

 

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur