1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kibrit: “Birçok güzel işe imza attık”
Kibrit: “Birçok güzel işe imza attık”

Kibrit: “Birçok güzel işe imza attık”

Ortopedik Özürlüler Derneği: “Birçok proje ve etkinliğe öncülük ettik”

A+A-

 

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) Başkanı Günay Kibrit, derneğin son bir yıl içinde birçok proje ve etkinliğe öncülük ettiğini, engellilerle ilgili toplumsal farkındalığın yükselmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Kibrit ve yönetim kurulu üyeleri, son zamanlarda haklarında yapılan ithamların doğru olmadığını kaydetti.

Derneğin engelli bireylerin sosyal hayata ve topluma daha çok katılması amacıyla çalıştıklarını belirten Kibrit, göreve seçildikleri günden beri arkadaşlarıyla birlikte birçok güzel işe imza attıklarını dile getirdi.

Kibrit, 25 Nisan Cumartesi günü dernek genel kurulunun toplanacağını da ifade etti.

KTOÖD Başkanı Günay Kibrit ve yönetim kurulu üyeleri bugün dernekte basın toplantısı düzenleyerek, cumartesi günü yapılacak genel kurulda başkan adayı olacağı bilinen bir üyenin gerek yazılı-görsel, gerekse de sosyal medya üzerinden kendilerine yaptığını belirttikleri saldırıyı kınadı.

“ENGELLİ BİREYLERİN TOPLUMLA ENTEGRE OLMASI”

“Başkan adayı bir üyemiz şahsım, derneğim ve yönetim kurulu üyelerim hakkında aslı astarı olmayan tamamen çarptırılmış ithamlarda bulunmaktadır. Biz bugüne kadar temsil ettiğimiz camiamızın zarar görmemesi adına bu ithamlara aynı ortamlarda cevap verip aynı seviyeye düşmedik” ifadelerini kullan Kibrit, kendilerinin en önemli ilkelerinin engelli bireylerin sosyal hayata katılmaları ve toplumdan ayırmak yerine entegre olmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

“BİRÇOK GÜZEL İŞE İMZA ATTIK”

Kendisinin göreve seçildiği günden itibaren, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde kendisi, yönetici arkadaşları, dernek çalışanları ve camiada gönülden bağlı olan dostlarının özverili ve iyi niyet çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucunda birçok güzel işlere imza attıklarını dile getiren Kibrit, şöyle konuştu:

“Eksiklerimiz ve yetişemediğimiz konular elbette olmuştur. Ancak dolu dolu geçen bir senede bunlarında olabilmesi takdir edersiniz ki mümkündür. Eğer 25 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan Genel Kurulumuzda üyelerimiz takdir haklarını benden yana kullanırlarsa geçen dönem içindeki güzellikleri daha da geliştireceğimiz ve kendimizin de farkında olduğu eksik konulara değineceğimizi bildirmek isterim.”

Derneğin geçen bir sene zarfında sayısız ve benzersiz projelere ve etkinliklere öncülük ettiğini söyleyen Kibrit, kendilerinin bu süre zarfında projeler üreterek ve bu projeler sayesinde derneğe gelir sağladıkları ve yarattıkları bu sinerji ve farkındalıkla ülkede birçok kuruluşu, sanat insanları, sporcular ve daha birçok kesimden kişilerin derneğe ulaşarak birlikte etkinliklere, projelere imza attıklarını kaydetti.

Kibrit, yapılan ithamlar arasında, “dernek üyeliği şartlarında tüzük değişikliği, derneğe yapılan üyeler, engelli olmayan kişilerin yönetim kurulu veya dernek üyeliği, Çağdaş Müzik Derneği ile oluşturulan koro ve verilen konserler” bulunduğunu belirtti ve bu suçlamaların doğru olmadığını, açıklamalar yaparak anlattı.

(tak)

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur