1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kıbrıs’ta devam eden müzakereleri destekliyoruz”
Kıbrıs’ta devam eden müzakereleri destekliyoruz”

"Kıbrıs’ta devam eden müzakereleri destekliyoruz”

Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecine değinen Çavuşoğlu, "Kıbrıs’ta devam eden müzakereleri, bir çözüm için ortaya konulan çabaları destekliyoruz. Umarım bu defa yakalanan çok iyi fırsatı adada yaşayan iki taraf iyi bir şekilde değerlendirir. Biz de Yuna

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'ın gösterdiği desteğe ilişkin, "Özellikle Avrupa’da, Türkiye’nin yaşadığı bu tehlikeyi Yunanistan ve Yunan halkından daha iyi kimse anlayamaz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Kocias'ın daveti üzerine Girit Adası'na gayriresmi ziyarette bulundu. İki bakan, bir araya geldikten sonra basına açıklama yaptı.

Yüksek düzeyli stratejik işbirliği dahil iki ülke arasında birçok resmi mekanizma bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bütün gayretimiz Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek" diye konuştu.

Çavuşoğlu, bu yılın başında Kocias'ı İstanbul'da bir akşam yemeğinde ağırlayarak gayriresmi görüşmelere başladıklarını anımsatarak bu vesileyle Girit'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

15 Temmuz  darbe girişiminin ardından Yunanistan'ın gösterdiği desteğe dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Çok değerli dostum Nikos'ya, Başbakan Tsipras’a ve Yunan halkına Türkiye’de yaşadığımız hain darbe girişiminden sonra bize, Türk hükümetine, demokrasimize ve Türk halkına verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Yunanistan’ın gösterdiği bu dayanışma ve net tutum Türk halkını çok mutlu etmiştir. Esasen Türkiye’de herkes şunu söylüyor. Özellikle Avrupa’da, Türkiye’nin yaşadığı bu tehlikeyi Yunanistan ve Yunan halkından daha iyi kimse anlayamaz."

Kıbrıs… “Umarım bu defa yakalanan fırsat iyi değerlendirilir”

Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecine değinen Çavuşoğlu, "Kıbrıs’ta devam eden müzakereleri, bir çözüm için ortaya konulan çabaları destekliyoruz. Umarım bu defa yakalanan çok iyi fırsatı adada yaşayan iki taraf iyi bir şekilde değerlendirir. Biz de Yunanistan ve Türkiye olarak kendilerine destek veririz" ifadesini kullandı. (TAK)

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur