1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Protokolü” imzalandı
“Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Protokolü” imzalandı

“Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Protokolü” imzalandı

İlkokul çocuklarına uygulamalı Kıbrıs mutfağı eğitimi verilecek

A+A-

 

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda ilkokul 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine uygulamaları Kıbrıs mutfağı ve el sanatları eğitimi verilmesini öngören “Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Protokolü” imzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanlığı’nda imzalanan protokole Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Eco-Bio Nitovikla Garden Hotel, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD), Mehmetçik Belediyesi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Akandere Ulaşım Şti. yetkilileri imza atı.

Protokol kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, Eco-Bio Nitovikla Garden Hotel’de gerçekleştirilecek. Eğitimleri tamamlayanlara sertifika verilecek.

ESENYEL

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, törende yaptığı konuşmada, küçük yaşta turizm bilinci ve kültürel değerlerin öğrenilmesi ve öğretilmesi konusunda atılan bu önemli adımda yer almaktan mutlu olduklarını kaydetti.

“Ağaç yaşken eğilir” atasözüne atıfta bulunan Esenyel, “Minik yüreklere, küçük yaşta kültürümüzü anlatarak, onların geçmişlerinden kopuk büyümelerinin önüne geçecek ve artık bazı değerlerimiz için unutulmaya yüz tutmuş ifadesini kullanmak zorunda da kalmayacağız” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak projeyi desteklediklerini vurgulayan Esenyel, projenin, buralarda yetişen çocukların ileriki yıllarda kendi evlatlarına turizm bilinci ve ülke kültürünü aktaran bir yapıya dönüşmesini temenni etiklerini belirtti

Esenyel, “Unutulmamalıdır ki, bizler özümüzle, geçmişimizle varız. Geleceğimiz olan çocuklarımızı da ileri de kültürel değerlerden yoksunlar diye eleştirmeye hakkımız asla yoktur. Bizler ne ekersek onu biçeriz. Gençliğimize, çocuklarımıza sahip çıkmalı, onların doğdukları, yaşadıkları, büyüdükleri bu topraklara sahip çıkmasını sağlamalıyız” dedi.

ELCİL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil müdürler ve öğretmenler olarak projenin ilerleyişini yerinde gördüklerini ve projenin desteklenerek, geliştirilmesine inandıklarını kaydetti.

Elcil, bakanlık ve paydaşların koyacağı katkılarla projenin daha büyük boyutlara ulaşacağını ve Kıbrıs kültürünün yaşatılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

TOLUN

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, projeyi geleceğe yön vermek ve kültürel değerlere sahip çıkmak olarak gördükleri belirtti

Projede, KITSAB olarak paydaşlar içerisinde yer almaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Tolun, Zekai Altan’ın yürüttüğü projenin örnek olmasını temenni etti.

PINAR

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) Başkanı Nazmi Pınar da, kültür mirasına sahip çıkmayı, geleceğe yatırım olarak gördüklerini kaydederek, Kıbrıs Türk kültürünün ve geleneklerinin unutulmasına izin vermeyecek bu projenin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Fikri Ataoğlu’nun siyasi irade olarak ortaya koyduğu duruş ve vizyonun takdire şayan olduğunu vurgulayan Pınar, yıllarını turizme adamış Müsteşar İsmet Esenyel’in projeyi sahiplenmesi sonucu artık Kıbrıs Türk kültürünün unutulmasının mümkün olmadığını ifade etti.

ALTAN

Eco-Bio Nitovikla Garden Hotel Koordinatörü Zekai Altan, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Müsteşarı İsmet Esenyel’e, projeye destek verdikleri için teşekkür etti.

Proje fikrinin kendisinden çıktığını kaydeden Altan, projede çocuklarına kültür mirasını bırakmak için gönül veren paydaşlar olarak bulunduklarını ifade etti.

Altan, “Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Projesi” ile kısa ve uzun vadede olumlu sonuçlar elde edileceğine inanç belirterek, agro turizmin temel prensibi olan kültür, yemek ve el sanatlarının toplumların özü ve kültürü olduğunu vurguladı

AKANDERE

Akandere Ulaşım Şti. Ltd Direktörü Bekir Akandere de kendilerinin de bir miktar katkıyla projeye destek verdiklerini söyledi.

Akandere, paydaşların katkısıyla projenin amacına ulaşacağını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur