1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs hukuku zorunlu ders olacak
Kıbrıs hukuku zorunlu ders olacak

Kıbrıs hukuku zorunlu ders olacak

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından organize edilen “KKTC Hukuk Fakültelerinde Hukuk Eğitimi: Beklentiler” isimli çalıştay, Barolar Birliği ev sahipliğinde gerçekleşti

A+A-

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından organize edilen “KKTC Hukuk Fakültelerinde Hukuk Eğitimi: Beklentiler” isimli çalıştay, Barolar Birliği ev sahipliğinde gerçekleşti.
YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş tarafından yapılan açıklamaya göre, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’nin önderliğinde başlatılan çalıştayın açılış konuşmalarını; YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ve Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından YÖDAK Başkanı’nın başkanlığında, Yüksek Mahkeme Temsilcisi, Barolar Birliği Temsilcisi ve YÖDAK Temsilcisi ile KKTC’de bünyesinde Hukuk Fakültesi bulunduran DAÜ, YDÜ, GAÜ, UKÜ, AKÜN VE LAÜ’nün Hukuk Fakültesi dekanları ile öğretim üyeleri tarafından, KKTC’deki hukuk eğitimi tüm yönleri ile ele alındı.
Çalıştay sonunda KKTC üniversiteleri hukuk fakültelerinde, Kıbrıs hukukuna yönelik üç dersin zorunlu seçmeli olarak okutulması, Barolar Birliği’nin KKTC dışında hukuk eğitimi alanlara yönelik üç dersi telafi etmeye yönelik kurs düzenlemesi, Barolar Birliği Sınavı’nın söz konusu dersleri içerecek biçimde yeniden düzenlenmesi yönünde bazı kararlar alındı. TAK

Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur