1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KIB-TEK’te TİS’e uygun olmayan kararlar alınıyor”
 “KIB-TEK’te TİS’e uygun olmayan kararlar alınıyor”

“KIB-TEK’te TİS’e uygun olmayan kararlar alınıyor”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) terfiler konusunda, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kurallarına aykırı uygulama girişimleri olduğu görüşünü belirtti.

A+A-

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, özellikle terfiler konusundaki hassasiyetlerini KIB-TEK Yönetim Kurulu’na 30 Haziran 2016’da yazılı olarak bildirdiklerini kaydeden Öksüzoğlu, terfi verilmesine ilişkin kuralların TİS'te düzenlendiğini belirtti.
Terfi Komisyonu kurulmadan ve EL-SEN fiilen temsil edilmeden KIB-TEK Yönetim Kurulu olarak herhangi bir terfi veremeyeceğini kaydeden Öksüzoğlu, “KIB-TEK Yönetim Kurulu ile daha önce görüşülen isimlerin sonuçlandırılması için sendikamız ile istişare edilmesi beklenirken, TİS ve kadro- hizmet şemalarına da aykırı kararlar alındığını öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

Öksüzoğlu şöyle devam etti: “Terfi talebine başvuruda bulunulmamasına rağmen bu tutumdaki kişi veya kişilere terfi verilmesi TİS'e aykırı olduğu gibi etik de değildir. Öte yandan baş mühendisliğe vekâlet verilebilmesi için ilgili kişide bu mevki için aranan niteliklere sahip olup olmadığı daha dikkatli incelenmelidir. Yıllardır bir baş mühendis ile çalışan bir birime dönük bu uygulama girişimi bugünkü şartlara göre kabul edilemez. Kadro hizmet şemalarının TİS 5/22 maddesine göre sendikanın mutabakatı ile olabileceği, sendikanın onay vermediği bir düzenlemeyi işverenin tek taraflı olarak uygulanamaz.”
Öksüzoğlu açıklamasında KIB-TEK’in acilen özerk bir yapıya kavuşturulması talebini de vurguladı.

(TAK)

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur