1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KIB-TEK Maliye'nin şalterini indirdi
KIB-TEK Maliyenin şalterini indirdi

KIB-TEK Maliye'nin şalterini indirdi

KIB-TEK, devlet kurumlarının toplam 61 milyon 750 bin TL borcu nedeniyle dün sabah Maliye Bakanlığı binasının elektrik enerjisini kesti… Maliye Bakanlığı, KIB-TEK’ten ‘resmi açıklama’ istedi

A+A-

Ayşe Güler

Kıb-Tek, devletin toplam 61 milyon 750 bin TL borcu nedeniyle dün sabah Maliye Bakanlığı binasının elektriğini kesti.
Sabah 10:00 saatlerinde kesilen elektrik nedeniyle Maliye Bakanlığı’ndaki işlemler jenaratör yardımıyla yapıldı.
Maliye Bakanlığı, yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili Kıb-Tek yönetiminden ‘resmi açıklama’ istedi. Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun elektrik kesintileri ile ilgili toplantısı dün gece boyunca sürdü.

Akim: “Toplam borç 61 milyon TL’den fazla”
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ise elektrik kesintisini doğruladı. Akim, devlet kurumlarının KIB-TEK’e olan 61 milyon TL’den fazla olan elektrik borcu nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın binasının elektriğinin kesildiğini söyledi.
Kurumda çalışan ekiplerin dün sabah saat 10:00 itibariyle bakanlık binasının elektriğini kestiğini ifade eden Akim, Maliye Bakanlığı’nın 11 milyon TL tüketim borcu, 11 milyon TL de teşvik primi borcunun bulunduğunu ifade etti.

-------

Cesurer: “Devletin su motorları ve Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nin elektriği yok”
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, devlet kurumlarının Kıb-Tek’e olan 61 milyon 750 bin TL’lik borcu nedeniyle dün sabah Maliye Bakanlığı binasının elektriğinin kesildiğini söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Cesurer, devletin turizm ve tarıma uygulanan teşvik primleri nedeniyle kuruma 13 milyon TL borcunun bulunduğunu da ifade ederek, şu anda binlerce tüketicinin yanı sıra devlete ait su kuyularının ve Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nin de borcu nedeniyle elektriğinin kesildiğini dile getirdi.
Yaşanan kesintiler nedeniyle bakanlığın, Kıb-Tek Yönetimi’nden ‘yazılı açıklama’ istediğini dile getiren Cesurer, kurum yönetim kurulunun bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar döneminde Kıb-Tek ve bakanlık arasında mahsuplaşmaya gidildiğini hatırlatan Cesurer, Kıb-Tek’in 60 milyon TL alacağının bulunduğunun hem Maliye Bakanlığı memurları hem de Kıb-Tek tarafından onaylandığını kaydetti.
Cesurer, söz konusu dönemde ilgili borca 30 milyon TL’lik ödeme yapıldığını, geriye kalan borcun ise faizleri ile birlikte yatırılmadığını ifade ederek, “şu anda Maliye Bakanlığı görevini yürüten Zeren Mungan, geriye kalan borcu ödememek için ayak sürüyor” dedi.
Cesurer, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun hiçbir ayrımcılık gözetmeden elektrik kesintilerinin devam etmesi yönünde kararlı olduğunu da vurguladı.

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur