1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KHYD'nin gözü Bakanlar Kurulunda
KHYDnin gözü Bakanlar Kurulunda

KHYD'nin gözü Bakanlar Kurulunda

Dernek, hükümetten çözüm üretmesi talebiyle yarın Bakanlar Kurulu toplantısının yapılacağı başbakanlık önünde bekleyeceğini duyurdu

A+A-

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail, Sağlık Bakanlığı ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi arasında hasta sevkine ilişkin protokolün bozulmasının, kanser hastalarını maddi ve manevi olarak mağdur ettiğini söyledi.

Sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiğini söyleyen Kocaismail, Bakanlar Kurulu’nun yapılacak ilk toplantısında, kanser hastalarının sevklerinin bedel ödemeden, yurt içinde yapılmasını sağlayacak bir karar üretmesini istediklerini kaydetti.

Kocaismail, bugün Kanser Hastalarına Yardım Derneği merkez ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanlığı ile YDÜ Hastanesi arasında tek taraflı bozulan protokol sonrasında hastaların ciddi mağduriyetler yaşadığının altını çizen Kocaismail, bazı hastaların tedavi olmaktan vazgeçtiğini belirtti.

“TEMEL HEDEFİMİZ, ADA İÇİNDE TEDAVİ SAĞLANMASI”

Protokolün bozulmasının ardından iki hastanın sevk yapılmadan, ödemeyi bakanlığın üstleneceği taahhüdü ile YDÜ Hastanesi’ne gönderildiğini anlatan Kocaismail, diğer hastaların yüzde 90’ının maddi ve manevi olumsuzlukları göze almak zorunda kalarak, yurt dışına gittiğini söyledi.

Kocaismail, “Yurt dışını zoraki kabul etmek zorunda kalan hastalar iki aya yakın tedavileri sürecinde yapacakları günlük harcama, kira veya otel giderleri, refakatçi biletlerini dernekten talep ettiler. Dernek bu giderleri üstlenmekten hiçbir zaman kaçmadı, kaçmaz da” dedi.

Derneğin kuruluşundan bu yana temel hedefinin, hastaların kendi evinde, ada içinde, aileleri yanında, maddi ve manevi yıkıma uğramadan tedavi alacağı merkezlerin kurulması için mücadele etmek olduğunun altını çizen Kocaismail, yurt dışında tedavinin travmaya, acı ve korkuya yol açan bir süreç olduğunu vurguladı.

“HASTALAR BEDEL ÖDEMEMELİ”

Kocaismail, yurt dışı tedavilerinin yeniden yurt içinde yapılmasının sağlanması için Bakanlar Kurulu’nun ivedilikle konuyu değerlendirmesi talebinde bulunduklarını belirtti.

Kocaismail, “Talebimiz; yurt dışına giden hastaların, hiçbir fark ödemediği gibi YDÜ Hastanesi’ne gitmek için de yapılacak sevklerin karşılığında hastanın hiçbir maddi bedel veya fark ödememesi” diye konuştu.

Sorunun aşılmasına yönelik önerilerden birinin YDÜ Hastanesi’nde yapılacak tedavinin masraflarının bir kısmını Sağlık Bakanlığı’nın, geriye kalanı da hastaların ödemesi yönünde olduğunu belirten Kocaismail, bunun istedikleri çözüm olmadığını, hastanın bedel ödemeden sevkinin sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Hastaların yurt dışında tedavi olmalarının hastalar adına istenilen bir sonuç olmadığını söyleyen Kocaismail, bunun gerçekçi bir çözüm şekli olamayacağını vurguladı.

“BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE KARARI BEKLEYECEĞİZ”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Bakanlar Kurulu’nun yarın yapılmasını bekledikleri toplantısı öncesinde saat 09.30’dan itibaren Başbakanlık önünde bekleyeceklerini de açıkladı. Kocaismail, “Başbakanlık önünde krize dönüşen sevk sorununun aşılması için yaptığımız talebin olumlu, müjdeli sonucunu almak üzere bekliyor olacağız” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur