1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "KHK binası için ihaleye çıkılsın"
KHK binası için ihaleye çıkılsın

"KHK binası için ihaleye çıkılsın"

Kamu-Sen: “Kamu Hizmeti Komisyonu binası için seçim sonrası ihaleye çıkılmalı”

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) binasının insan sağlığına uygun olmadığını belirterek, seçim yasaklarının ardından yeni binanın ihalesine hemen çıkılmasını istedi.

Yeni binanın tüm keşif bedelleri ile projelerinin hazırlandığını, ihaleye çıkılması için gereken işlemlerin yapıldığını ve dosyanın Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından Merkezi İhale Komisyonu’na iletildiğini ifade eden Özkardaş, “Artık merkezi ihale komisyonunun bu işi oyalamadan ihaleye çıkarak sonlandırması gerekmektedir” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş yazılı açıklamasında, birçok kamu binasında olduğu gibi Kamu Hizmeti Komisyonu gibi önemli bir kurumun hizmet verdiği binanın da “içler acısı bir durumda” olduğunu işaret etti.

Daha önce konut olarak kullanılan bu binada 30-40 personelin görev yaptığını, yağmurlu havalarda duvarlarından ve çatıdan akan yağmurların elektrik hatlarına dolduğunu anlatan Özkardaş, şöyle devam etti:

“Çatı katında bulunan sınav sorularının basıldığı odada ne havalandırma, ne de bir pencere bulunmaktadır. Bu odada çalışan personel elektromanyetik dalga saçan cihazlarla iç içe çalışmakta ve normal limitlerin dört kat üstünde manyetik dalga oluşturan bu ortamda çalışanların tümünde baş ağrısı, yorgunluk hissi ve psikolojik moral bozukluğu oluşmaktadır. Sorular basılırken çıkan kimyasal kokulardan içerde durmak mümkün değilken tek bir pencerenin dahi olmayışı çalışanların sağlıklarını ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Bitkiler bile erimektedir.”

Özkardaş, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın bu konuya duyarlılık göstererek, bakanlığında kullanılmayan dördüncü ve beşinci katlarının tümünü KHK’ya verdiğini ancak Maliye Bakanlığı’nın tüm ısrarlara rağmen bu katların donanımı için gerekli ödeneği vermediğini savundu.

Mehmet Özkardaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamu Hizmeti Komisyonunda çalışanların bu sağlıksız koşullarda hizmet vermesine seyirci kalınması kabul edilemez bir durumdur. Maliye Bakanlığının Kamu Hizmetinin yeni binası için gerekli donanım ihtiyacına vermediği parayı, TC Yardım Heyeti 240 Bin TL olarak ayırarak maliyede bloke ettirmiştir. Tüm keşif bedelleri ve projeleri hazırlanıp, ihaleye çıkılması için gereken işlemler yapılmış olup, dosya Kamu Hizmetince ihale Komisyonuna iletilmiştir. Artık merkezi ihale komisyonunun bu işi oyalamadan ihaleye çıkarak sonlandırması gerekmektedir ki; seçim yasaklarından sonra hemen Kamu Hizmeti Komisyonu yeni binasında hizmet verebilsin ve çalışanlarda kanser riskinden kurtulsunlar.”

(tak)

Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur