1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kendilerini ‘polis’ ve ‘savcı’ diye tanıttılar!
Kendilerini ‘polis’ ve ‘savcı’ diye tanıttılar!

Kendilerini ‘polis’ ve ‘savcı’ diye tanıttılar!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelerek, hile yoluyla sirkat suçu işledikleri iddia edilen zanlılar A.C, A.D, A.D, S.D. S.E dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Gamze BAYKUR

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelerek, hile yoluyla sirkat suçu işledikleri iddia edilen  zanlılar A.C, A.D, A.D, S.D. S.E dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Zanlılardan A.D, 45 günü geçmemek şartıyla cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar teminata bağlandı.
Ancak teminata bağlanan zanlılar teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildiler.

Polis: “Zanlı A.D, olayları tüm detayıyla anlattı…”
Meselenin tahkikat memuru Mehmet Kutlu, zanlı A.C, A.D, A.D, S.D. S.E’nin 15-16 Eylül tarihlerinde Kezban Yüzcen ve Orhan Topçay’ı telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra başlarının belada olduğunu ve isimlerinin uyuşturucu ve kara para olaylarına karıştığını söyleyerek, kendilerini kurtarmak için para ve ziynet eşyası talep ettiklerini açıkladı.
Müşteki Kezban Yüzcen’in bir poşet içerisine 600 Sterlin, 50 TL, 1 adet bendo diye bilinen altını ve 4 adet erkek yüzüğünü, Orhan Topçay’ın ise 2 bin Sterlin, 1700 TL, 130 Stg. Ve 18 bin 270 TL değerinde 18 parça altını poşetin içine koyarak zanlıların tarif ettiği yere bıraktığını belirten Kutlu, zanlı A.D’nin gelerek konu poşeti aldığını açıkladı.
Zanlının geniş çaplı ifade vererek olayı tüm detaylarıyla anlattığını belirten Kutlu, zanlının hile yoluyla sirkat ettikleri sterlinleri Lefkoşa’da dövizcide bozdurduğunu açıkladı.
Kutlu, tüm zanlıların TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de turist vizesi ile bulunduğunu belirterek, zanlıların 3 ayı geçmemek şartıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı A.D’nın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Toroslu, zanlı A.C, A.D, S.D ve S.E’nin ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 5’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın karakola ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.
Teminata bağlanan zanlılar teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur