1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kayıp” yakınları, Uludağ’ı onore edecek
Kayıp” yakınları, Uludağ’ı onore edecek

"Kayıp” yakınları, Uludağ’ı onore edecek

İngiltere’den Kıbrıslı “kayıp” yakınları, araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’ı onore edecek

A+A-

 

İngiltere’den Kıbrıslı Rum  “Komi Kebir Örgütü” ile “Birleşik Krallık Kayıp Yakınları Derneği”, araştırmacı gazeteci YENİDÜZEN gazetesi yazarı Sevgül Uludağ’ı onore edeceği bir etkinlik düzenliyor.

“Komi Kebir Örgütü (Birleşik Krallık) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Komi Kebir Örgütü (Birleşik Krallık – UK)”, “Birleşik Krallık (UK) Kayıp Yakınları Derneği”yle birlikte 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 17.00’de Kıbrıs Toplum Merkezi’nde Kıbrıslı Türk araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’ı onore edeceği bir etkinlik düzenliyor.

Sevgül Uludağ, Kıbrıs’ta her iki toplumda da “kayıplar”dan geride kalanların bulunmasında oynamış olduğu aktif rolüyle ve Kıbrıs’ın “anlatılmamış öyküleri”ni anlatma çabalarıyla tanınmaktadır.

Sevgül Uludağ özellikle bu etkinliğe katılmak üzere Londra’ya gelecektir. Etkinlikte Kıbrıs’ta her iki toplumu da etkilemiş olan Kıbrıs’ın yakın tarihinin en trajik yönüyle ilgili çalışmaları hakkında bir sunuş yapacaktır.
Sevgül Uludağ, Kıbrıslı Türk günlük gazetesi YENİDÜZEN ve Kıbrıslı Rum gazetesi POLITIS için yazmaktadır. Uludağ gazeteciliğe katkıları ve insancıl çabalarıyla Kıbrıs’ta ve dünyada barışa katkıları nedeniyle pek çok ödül almıştır. 2008 yılında Uluslararası  Kadınlar Medya Vakfı tarafından “Gazetecilikte Cesaret Ödülü”yle ödüllendirilmiş, 2014 yılında da Mihalis Hristofidis’le birlikte Avrupa Parlamentosu tarafından “Avrupa Yurttaşlık Ödülü”ne layık görülmüştür.

Sevgül Uludağ’ın yayımlanmış kitapları arasında “İncisini Kaybeden İstiridyeler” Türkçe, Rumca ve İngilizce olarak yayımlanmıştır.

Sevgül Uludağ’a, babası ve erkek kardeşi hala “kayıp” olan Hristina Pavlu-Patça eşlik edecektir. Hristina Komi Kebirli’dir ve Sevgül’le birlikte çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yapacaktır.

Etkinlik halka açık olup, etkinliğin sonunda bir resepsiyon yapılacaktır.”

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur