1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Katle teşebbüs” yargıda
“Katle teşebbüs” yargıda

“Katle teşebbüs” yargıda

Girne’de önceki gece aralarında çıkan tartışma sonucunda Ali Malkoç ve Umut Turan bıçaklanması olayıyla ilgili gözaltına alınan zanlılar V.G, R.H ve N.M yargı huzuruna çıktı

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’de Umut Turan ve Ali Malkoç’un bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili zanlı V.G ile olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle R.H ile M.M dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
“Katle teşebbüs”, “Ağır yaralama” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alınan üç zanlı aleyhinde üçer gün tutukluluk kararı alındı.
Öte yandan saldırıya uğrayan Umut Turan’ın dün itibariyle hayati tehlikeyi atlatarak, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nden Cerrahi Servisi’ne yatırıldığı, Ali Malkoç ile birlikte ayni bölümde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık makamı adına Savcı Mustafa Atakara Müfettiş Muavini Umut Demir’i mahkemede tanık olarak dinletti.
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Müfettiş Muavini Demir, her 3 zanlının “katle teşebbüs”, “ağır yaralama” ve “kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından methalder olduklarını dile getirdi.

Malkoç 2, Turan 3 yerinden bıçaklandı
Zanlıların 29 Mart tarihinde saat 00:20 sıralarında Girne’de 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi üzerinde birlikte oldukları bir sırada Girne’de sakin Umut Turan ve Ali Malkoç’un yanına geldikten sonra aralarında tartışma çıktığını belirten Demir, zanlı V.G’nin ağız uzunluğu 10 cm olmak üzere toplam uzunluğu 20 cm olan bıçağı Ali Malkoç’un sağ karın ve sağ koltuk altı olmak üzere 2 kez saptadığını dile getirdi.
Demir, zanlının daha sonra Umut Turan’ın göğüs, bel ve omuz olmak üzere vücudunun 3 yerinden bıçaklayarak ağır şekilde yaraladığını ve katle teşebbüs ettiğini ifade etti.

Olay yerinden kaçarak uzaklaştılar
Her 3 zanlının da yaşananların ardından olay yerinden kaçarak uzaklaştıklarını belirten Demir, olayda yaralanan Umut Turan ve Ali Malkoç’un Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde müşahade altında olduğunu kaydetti.

İkametgahlarında tespit edildiler
Demir, bölgede ayni gün yapılan soruşturma sonucunda zanlıların eşkallerinin ve kaçış güzergahlarının belirlendiğini dile getirdi.
Zanlı R.H’nin Girne’de Barış Sitesi’ndeki evinde mahkeme emri ile yapılan aramada zanlı R.H ile N.M’nin belirtilen adreste tespit edildiğini aktaran Demir, zanlıların ayni gün tutuklandığını belirtti.
Müfettiş muavini Demir, zanlılardan yapılan sorgu sonrasında diğer zanlı V.G’nin ikametgahında gözaltına alındığını ifade etti.

Gönüllü ifade verdiler
Her 3 zanlının da gönüllü ifade verdiğini söyleyen Demir, olayda kullanılan bıçağın tespit edilerek, emare olarak alındığını belirtti. 

Ciddi bir mesele…
Demir, olayın ciddi bir mesele olduğunu tahkikatın yeni başladığını dile getirerek, soruşturma kapsamında alınması gereken ifadelerin bulunduğuna, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutukluluk
Aktarılan olgular ışığında mahkemede söz alan zanlı R.H, “Ben bir şey yapmadım. Çarşamba günü sınavlarım başlıyor” dedi.
Mahkemede aktarılan olgular sonrasında Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için her 3 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur