1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karar günü 11 Mart
Karar günü 11 Mart

Karar günü 11 Mart

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen cinayetle ilgili dava karara kaldı. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti sanık Kubilay Güler ile ilgili son sözü söyleyecek…

A+A-

Didem MENTEŞ

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014 tarihinde gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Siham Benchargui’nin öldürülmesiyle ilgili davanın sonuna gelindi. Gece kulübü çalışanlarını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kubilay Güler dünkü duruşmada itham edildiği 9 davayı da kabul etti. Tüm suçlamaları kabul etmesi ardından dava 'karara' kaldı. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, 9 davadan yargılayacağı sanık Kubilay Güler ile ilgili kararını açıklamak üzere oturumu 11 Mart Çarşamba gününe erteledi.  Son duruşmada İddia ve Savunma Makamları son kez ithamlarını yaparak taleplerini ortaya koydu.

104 delil mahkemeye sunuldu
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanığı temsilen Avukat Çetin Veziroğlu ve Avukat Cevat Rıza hazır bulundu. Savcı Varol, sanığıa ‘adam öldürme’ suçu başta olmak üzere 9 dava getirildiğini beyan ederek, davayla ilgili bilgi verdi ve sanığı suça bağlayıcı 104 emareyi mahkemeye sundu.   Ahmet Varol, söz konusu emare ve olgular ışığında davasını ispatladığını dile getirdi.

Avukat hafifletici nedenleri aktardı
Savunma Çetin Veziroğlu ise müvekkilini suça bağlayıcı nedenlerin öncesini ve sonrasını mahkemeye aktararak, bazı Yargıtay kararlarından örnekler verdi. Sanığın kara sevdaya düştüğünü ve kandırıldığına değinen Avukat, sanıkla ilgili kişisel bilgiler vererek, hafifletici nedenleri ortaya koydu.
Bu arada sanık Kubilay Güler, ‘adam öldürme’, ‘adam öldürmeye teşebbüs’, ‘tabanca taşıma’, tabanca kullanma’, tabanca tasarrufu’, ‘patlayıcı madde bulundurma’, patlayıcı madde taşıma’ ve ‘meskun mahalde taşıma’ davalarını kabul etti.

Son karar 11 Mart’ta
Tarafların son hitaplarını dinleyen Ağır Ceza Heyeti, tüm olguları değerlendirmek ve davayı karara bağlamak üzere duruşmayı son kez erteledi. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, sanık Kubilay Güler ile ilgili cinayet dava kararını 11 Mart 2015 Çarşamba günü açıklayacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur