1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karapaşa'ya 8 ay ceza, Dağhanlı'ya 100 TL...
Karapaşaya 8 ay ceza, Dağhanlıya 100 TL...

Karapaşa'ya 8 ay ceza, Dağhanlı'ya 100 TL...

Uyuşturucu suçundan yargılanan Mehmet Karapaşa ve Ahmet Dağhanlı ile ilgili karar açıklandı:

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa'da 7 Haziran 2014'de güneyden kuzeye uyuşturucu madde ithal eden Mehmet Karapaşa 8 ay, uyuşturucudan satın alan Ahmet Dağhanlı da 100 TL para cezasına çarptırıldı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan sanık Karapaşa Sentetik Cannabionid türü 'uyuşturucu madde ithal etme, verme ve tasarruf', sanık Dağhanlı ise 'MDMA türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf' suçlarından yargılandı. Başkanlığında Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Verda Barkut Barkın'dan oluşan Ağır Ceza Heyeti'nin baktığı davada, Başsavcılık adına  Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

Güneyden geçirdi
Heyet adına dava kararını Yargıç Verda Barkut Barkın okudu. Barkın, sanık Karapaşa'nın 8 gram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu maddeyi  ve 8 adet sarma sigaryı Güney Kıbrıs'tan ithal ettiğini söyledi. Sanık Dağhanlı'nın ise 117 mg ağırlığında Bonzai ve 1 adet MDMA türü uyuşturucu maddeyi alarak tasarruf ettiğini söyleyen Yargıç,  her iki sanıkda söz konusu uyuşturucu maddelerin tespit edildiğini belirtti. Yargıç Barkın, sanıkları kendi ikrarları ve İddia Makamı'nın sunduğu olgular ve emareler ışığında, suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Uyuşturucunun vahameti
Barkın, uyuşturucu suçlarının vahametine değinerek, Bonzai türü uyuşturucu maddenin çok tehlikeli ve bağımlılık yapan uyuşturucu türü olmakla birlikte kalıcı zararlar verebildiğine işaret etti. Bu durumun sanık Karapaşa'nın aleyhine olduğuna değinen Yargıç, sanık Dağhanlı'nın da MDMA türü uyuşturucu maddeyi de kendi kullanımı için sağladığını ve tehlikeki bir madde olduğunu söyledi. Sanıkların lehlerine ve aleyhlerine olan hususları dikkate alarak, sanık Ahmet Dağhanlı'nın 100 TL, Mehmet Karapaşa'nın ise 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur