1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamyoncular eylem yaptı
Kamyoncular eylem yaptı

Kamyoncular eylem yaptı

Karayolları Dairesi’nin yayınladığı emirname ile 5 tondan fazla yük taşıyan kamyonların belirli saatlerde trafiğe çıkışının engellenmesinin ardından kamyoncuların tepkisi büyüyor…

A+A-

Gamze BAYKUR

Karayolları Dairesi’nin yayınladığı emirname ile mesai saati başlamadan ve mesai saati bitiminde 5 tondan fazla yük taşıyan kamyonların anayolları kullanmasının engellenmesinin ardından kamyoncuların tepkileri büyüyor. Memurların işe gidiş-gelişini kolaylaştırmak amacıyla 5 tondan fazla yük taşıyan kamyonların belirli saatlerde trafikten men edilmesine tepki gösteren kamyoncular dün Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nin girişinde eylem yaptı. Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Genç İşadamları Derneği de kamyonların belirli saatlerde trafikten men edilmesinin, özel sektöre darbe vuracağını savunmuş ve emirnamenin iptalini talep etmişti.

Canova: “Bu karar bize danışılmadan alındı…”
Kamyoncular Birliği Başkanı Mehmet Canova, Özkam Nakliyat Şti. olarak 5 ton ve üzeri yük taşıyan araçların trafiğe çıkmasına konan kısıtlamayı protesto ettiklerini belirtti. Bu kararın konu ile ilgili olan nakliyecilere danışılmadan alındığını dile getiren Canova, bu kararın kime yararı olacağını anlayamadıkları gibi devlet ekonomisine büyük zararı olacağına inandıklarını dile getirdi. Kamyonların trafiğe çıkış saatlerine getirilen kısıtlamadan dolayı ithalat ve ihracatın aksayacağını belirten Canova, bu konunun tekrar değerlendirilmesinin gerektiği inancında olduklarını söyledi.

Cancuri: “Bu yasak devam ederse trafik felç olur…”
Uluslararası Nakliyeciler Başkanı Mustafa Cancuri, gemilere saat 11:00 ile 12:00 arası yükleme yapıldığını ve her gemide yaklaşık 80 ile 100 arası tır olduğunu söyledi. Cancuri, 5 bin ton yük taşıyan kamyonların belirli saatlerde trafiğe çıkmasının engellendiğini anımsatarak “Bu yasak devam ederse tüm kamyonların ayni anda trafiğe çıkması gerekecek ve bu da trafiği felç edecek” dedi. Yüklü kamyonların  yasak olmayan saatlerde trafiğe çıktığında ve uzak yola gittiğinde trafikteyken yasağa denk gelmesi halinde duracak yerleri olmadığını belirten Cancuri, yasayı koyanlara “Bu araçları nereye koyacağız?” diye sordu ve yasanın tekrar gözden geçirilmesini talep etti.

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur